Guy Martin sætter ny rekord - 167 km/t i en traktor
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Guy Martin sætter ny rekord

Lastbilmekanikeren fyrer traktor af
Steffen Olesen
25/06-2019 kl. 10:10

Den engelske lastbilmekaniker Guy Martin, er ikke mindst kendt for sin bramfri omgang med det engelske sprog, og sin afslappede holdning og tilgang til stort set alt.

Uagtet Guy Martin er en seriøst dygtig racerkører, der gentagne gang har imponeret på Isle of Man, har forsøgt at slå landspeed world rekord på Bonneville Salt Flats, deltaget i Dirt Quake – vi så det selv ved Dirt Quake i England i 2017 – og i en lange række andre grene af tohjulet motorsport. Men den 37 årige englænder er trods utallige opfordringer aldrig blevet professionel racerkører eller mediestjerne, selvom han gentagne gange har været hovedperson i diverse medieproduktioner. Se eksempelvis dokumentaren Closer to the Edge.

Englænderen der ofte ses med gigantiske bakkenbarter – og i øvrigt har brækket ryggen to gange i forbindelse med styrt – insisterer på at beholde sit job som lastbilmekaniker, og ganske enkelt køre ræs og gøre det han synes er sjovt i fritiden.

Du har måske allerede set Guy Martin dampe rundt i en kanalbåd, eller hørt om dengang han planlagde en bjergbestigning på trædecykel? Jo, den karismatiske englænder forstår at kaste sig over de mest besynderlige og opsigtsvækkende projekter.

Racerkørerens seneste projekt “Englands hurtigste traktor” er ikke mindre skørt, og måske en smule inspireret af det daglige job som lastbilmekaniker. Se videoen fra JCB's Facebook opslag som allerede har mere end 340.000 visninger herunder.

Jep, Guy Martin har for ganske nylig sat hastighedsrekord i en klasse vi ikke vidste eksisterede. Englænderen har nemlig sat engelsk hastighedsrekord i J.C. Bamford Excavators' Fastrac farm tractor.

En modificeret landbrugs/entreprenørmaskine, der angiveligt yder 1000Hk og et sønderrivende moment på 2500Nm.

Den tidligere rekord på lige godt 140 km/t blev sat af The Stig fra det engelske Tv-program Top Gear i 2018, i en traktor med 5,7 liters motor. Men nu er der en ny rekordindehaver, da JCB'en med en 6 cylindret 7,2 liters Dieselmax motor ført af Guy Martin, nåede en tophastighed på små 167 km/t på Alvington Airfield nær York i England.

Come on mand… næsten 170 km/t i en traktor! Så er der godt nok klem på.

Ingen tvivl om at Guy Martin er inkarneret motorcykelentusiast og en skrap racerkører på to hjul, men han har uomtvisteligt talent for også at føre andre motorkøretøjer, samt mod på at kaste sig ud i de mest besynderlige stunts.

Vi er lidt spændt på hvilket underligt projekt den sympatiske englænder kaster over næste gang.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start