Guy Martin sætter ny hastighedsrekord på turbo-Busa
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Guy Martin sætter ny hastighedsrekord

270,965 mph på turboladet Hayabusa
CO
20/09-2019 kl. 09:38

Den karismatisk engelske fuldtids lastbilmekaniker / fritids racerkører Guy Martin, har endnu en gang skabt overskrifter i engelske medier, da han d. 10. September ved et Straightliners Event nær Elvington i England, slog en britisk hastighedesrekord over en engelsk mile med stående start.

Guy Martin er som du ved ikke helt ukendt med begrebet fart, og den 37 årige fritids racerkører og vovehals der har deltaget i Isle of Man gennem 14 år med 17 podieplaceringer på CV'et, kender alt til risikoen ved de mystiske projekter han ind imellem kaster sig over.

Guy Martin har brækket ryggen to gange gennem sin karriere, men det virker tilsyneladende ikke afskrækkende for briten der er født i fiskerbyen Grimsby, da vi gang på gang ser ham sætte nye opsigtsvækkende rekorder eller slå de eksisterende.

I Juni måned kunne du eksempelvis her på MagaCin læse, at Guy Martin med knap 167 km/t blev indehaver af den engelske hastighedsrekord for traktorer.

Blandt Guy Martins mange besynderlige rekorder, er også 3 World Guiness rekorder for hurtigste kælk uden motor, højeste hastighed i dødsdromen og hurtigste sæbekassebil.

Det er nærmest overflødigt at nævne, at Guy Martin også er indehaver af en britisk hastighedsrekord for hovercraft's.

Ved et Straightliners event i Juni måned – også på Elvington Airfield i England – blev Guy Martin noteret for en tophastighed på 257 mph. Men efterfølgende har englænderen klemt lidt mere fart ud af sin aerodynamisk optimerede og turbobestykkede Suzuki Hayabusa med 830 hestekræfter, og sat ny engelsk hastighedsrekord over en “standing mile” med 270,965 mph, hvilket svarer til en smule over 436 km/t.

Beviset på Guy Martin's hastighedsrekord

En yderst respektabel hastighed vil mange mene, men pålidelige kilder oplyser at Guy Martin selv, ikke er helt tilfreds.

Hvis Guy Martin får pakket de knap så aerodynamiske karakteristiske bakkenbarter godt af vejen, så lykkes det ham måske snart at nå de 300 mph der er målet.

Knap 483 km/t fra stående start over en engelsk mile kræver mange hestekræfter, at dækkene har solidt greb i underlaget, og en yderst målrettet frygtløs fører.

Hmm… med alle tre tjek-bokse vinget af, varer det nok ikke længe inden du kan læse om en ny hastighedsrekord fra Guy Martin.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start