Foredrag: Tre kvinder med benzin i blodet - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Foredrag: Tre kvinder med benzin i blodet

Henriette Thiim, Pia Steen Petersen og Ida Hansen inviterer til to forrygende foredragsaftener.
Nicolaus L. Johansen
04/09-2023 kl. 08:36

Inden længe kan du få dig et par spændende aftener i Skanderborg, hvor motorbrøl og inspirerende historier vil fylde luften.
Den 19. og 20. september er datoerne for de spændende foredrag med titlen Tre kvinder med benzin i blodet.

Begge begivenheder er lige noget for motorentusiaster og eventyrlystne sjæle.
Det er en unik lejlighed, hvor du kan komme tættere på den spændende verden af motorer, asfalt, sand, mudder, adrenalinsus og store eventyr med tre kvinder, der bag mikrofonen har utallige inspirerende historier at dele med dig og resten af publikum.

Deres oplevelser er ganske forskellige, men der er en rød tråd, der forbinder alle tre – nemlig motorcykler og alt rundt om.

Mens Pia Steen Petersen og Ida Hansen har en ubændig lidenskab for fart og konkurrence, hvor de stræber efter podiepladser, trækker Henriette Thiim i længere tøjler, når hun begiver sig ud på sin søgen efter øde grusveje og afsidesliggende bjergpas, der ligger langt fra de velkendte danske lande- og skovveje.

Danish Rally Cats
Pia og Ida, bedre kendt som Danish Rally Cats, har nu to gange begivet sig ud på det formidable 5.000 km lange eventyr, bedre kendt som The Real Way to Dakar, og som de eneste repræsentanter for deres køn i løbets motorcykelkategori.

De har fulgt de legendariske ruter fra det gamle Paris–Dakar Rally, gennem krævende terræn i Marokko med sine stenede udfordringer, Mauretaniens uendelige bunker af sand og det farverige Senegal.

Fuldt fokus i The Real Way to Dakar

Til foredraget vil de berette om deres oplevelser fra et løb, hvor de stille og roligt indhentede konkurrenterne, selvom deres hviletid var knap og kulden var en betydelig faktor i mange af timerne.
Du kan høre om de brændende ørkendage og hjælpen til andre kørere, samtidig med at de selv måtte række hånden ud efter støtte.

Du kan også forvente at høre om de følelsesladede øjeblikke, der udløste både frustrationer og jubelråb. Og ikke mindst, hvordan deres omhyggelige forberedelser gav udbytte, da de førte de to Rally Cats gennem ørkenen med alt fra uendelige sanddyner til majestætiske bjergpas, og til sidst krydsede målstregen i Dakar.

Følger du lidt med i rallykattenes profiler på både Facebook og Instagram, vil du opdage, at den står på andet og mere end bare lange løb i ørkenen.

Pia kan finde på at trække i stramt læder inklusive kneesliders, og give den gas på diverse racerbaner, Ida er hund efter en god omgang motorcross, hvor hun holder håndtaget stramt, og lader de andre deltagere æde hendes mudder i vildskab.
Du vil også kunne støde på Ida og Pia, hvis du tager ud til diverse enduroløb og andre offroad arrangementer, som for eksempel Påskeoffroad i Thy.
Så mon ikke de kan lokkes til at dele en anekdote eller røverhistorie fra deres mange forskellige motorcykeloplevelser.

For the Love of Wheels
Henriette, også kendt som For The Love of Wheels, på både Facebook, Instagram og ikke mindst Youtube er endelig vendt hjem til Danmark efter et bemærkelsesværdigt eventyr, der var planlagt til at vare et år, men endte med at strække sig over hele tre år og involvere en utrolig afstand på 100.000 km gennem 45 lande i Europa, Afrika og Mellemøsten.

Henriette går modsat Pia og Ida ikke op i fart og tempo, tværtimod faktisk.
Meget passende er hendes rejser forgået på en lille og pålidelig Honda CRF 250L – forløberen til den mindste offroad-egnede motorcykel i Honda’s danske program.

Henriette elsker at rejse langsomt, og hendes speciale er at stoppe op og engagere sig i samtaler med de lokale.
Hun søger altid de ensomme grusveje og træder gerne ind i lande, som de fleste ville undgå.

Henriette vil fortælle os om hendes beslutning om at begive sig ud på dette eventyr midt i pandemien og de udfordringer, det medførte, inklusive hyppige ændringer i hendes rute.

Hun vil dele sin oplevelse af at sidde fast i Marokko i hele seks måneder og hvordan hun til sidst nåede den sydlige del af Afrika, hvorfra hun langsomt bevægede sig op gennem det afrikanske kontinent. Hun vil også dele historien om, hvordan hun blev ramt af malaria, men alligevel fandt styrken til at fortsætte sin rejse, der førte hende til den Arabiske halvø, hvor hun krydsede både Saudi-Arabien og Irak på sin vej hjem.

Vil du gerne være forberedt bedst muligt til Henriettes fortællinger enten den 19. eller 20., kan du med fordel hoppe ind på hendes Youtube-kanal, hvor der er timesvis af indhold, hvor du kan lære at pakke til letvægtseventyr, skifte luftfilter eller høre om, hvordan det er, hvordan det er at køre blandt elefanter.

Det praktiske
Begge foredrag foregår på Krumtappen i Østbirk, som du finder på adressen Skovhøjvej 10A, 8752 Østbirk. Arrangementet går i gang begge dage klokken 18.30, og der serveres kaffe samt kage i pausen.
Prisen er 200 kroner per snude.

Foredraget den 19. september er primært for dem der ikke har hørt historierne fra de tre gæve kvinder før, hvor arrangementet dagen efter i højere grad er rettet mod dem, som tidligere har stiftet bekendtskab med Henriette, Ida og Pia.

Du kan læse mere om foredragene, og ikke mindst hvordan du melder dig til, via Facebook-begivenhederne.
Se mere om den 19/9 her og den 20/9 via dette link.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start