Book dit sommereventyr nu - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Book dit sommereventyr nu

Gibraltar Race arrangerer et af årets fedeste events - Tilmeldingen lukker 20. februar
Nicolaus Johansen
11/02-2023 kl. 05:57

Når vinterens slagregn står mod ruden, er det ikke svært at drømme sig væk til varmere måneder og himmelstrøg. Særligt ikke når der dukker en mail op i indbakken fra Gibraltar Race, som minder dig om, at det er nu du skal tilmelde dig, hvis du skal med på en af sommerens fedeste adventureevents.

Iberian Ring
18. juni går starten på Iberian Ring arrangeret af Gibraltar Race.
Til og med den 1. juli skal deltagerne turnere rundt på den iberiske halvø, og kommer også til at få fransk jord under dækkene.
San Sebastian, tæt på den franske grænse, danner rammer om løbets start.

En voldsomt god Ténéré 700 under vejs

Herefter går turen mod Malaga via Portugal, blandt andet gennem Portalegre, hvor der er hviledag 25. juni.
Dagen efter går turen videre med kurs mod Frankrig, men de eksakte destinationer er endnu ikke på plads. Dog er det ganske sikkert, at San Sebastian er endemålet.

To måder og flere klasser
Der er to versioner af Iberian Ring; nemlig Race og Raid.
Deltager du i Race er der konkurrence om podiepladserne, selvom det i Gibraltar Race ikke handler om at køre hurtigst. Derimod handler det om så komme så tæt på den tid, som arrangørerne har fastsat for hver etape – jo tættere du kan komme på den fastsatte tid, jo bedre er det.

Det gælder også om at komme forbi alle waypoints, og derfor er en eller anden form for GPS et krav for at deltage. Derudover er der en række forseelser, der giver strafpoint, som for eksempel hvis du overskrider hastighedsgrænserne, hvilket arrangørerne kan tjekke via en særlig GPS-tracker.

Der er flere motorcykelklasser

Deltager du i Race skal du også tage stilling til, hvilken klasse du vil stille op i.
Class 21 er for maskiner med 21″ forhjul og mere end en enkelt cylinder i høvlen. Det kunne være en maskine som Ducati’s seneste adventurebike DesertX eller konkurrenten Husqvarna Norden 901, der lige om lidt lander i en rå 901 Expedition udgave.

Class 19 dækker over motorcykler, som du nok har gættet, er født med et 19″ forhjul, og som skal været udstyret med to cylindre eller flere.
Det kunne være KTM Super Adventure S eller BMW R 1250 GS, der snart bliver til R 1300 GS, som vi for nyligt kunne se i en afslørende video.

Der er også en klasse som hedder SC, der er for enstampere som APJ PR7 Adventure 650, der er en fest i skoven, eller deciderede enduromaskiner, som dem vi ser konkurrere i Red Bull Romaniacs og andre hard enduro løb.
Er du så heldig at være født som kvinde, er der også en klasse kun for dig og dine kønsfæller.

Slutteligt er det endda også muligt, at deltage som hold. Her deler tre kørere én maskine, og på den led bliver strabadserne delt lidt ud, hvis du ikke er så fit.

Tidligere vindere i damekategorien

Er du ikke så meget til konkurrencer, men mere til hygge og fornøjeligt offroad-eventyr, kan du vælge at stille op i Raid.
Her kan du stille op på lige den maskine du har lyst til, så længe der er en nummerplade på. Men det er nok en god ide, at bruge en motorcykelcykel med en eller anden form for offroad-evner.

Pris og detaljer
Uagtet hvilken klasse du stiller op i, koster det det 3.800 £, eller hvad der svarer til små 26.000 kroner, at deltage.
Det er også en slags penge, men inkluderet i prisen er ophold i dobbeltværelse, morgenmad og aftensmad, så det eneste du skal sørge for, er væske til motorcyklen og dig selv.
Desuden bliver dine grejer transporteret fra start til målområde hver eneste dag, så du ikke skal køre med sidetasker af den ene eller anden slags.

Sådan ser en transportkasse ud. Ekstra kasser kan tilkøbes mod gebyr

Er prisen for høj eller tiden for lang, kan du faktisk også nøjes med at deltage i halvdelen af løbet.
Her er prisen på mere spiselige 2250 £ eller godt 15.000 kroner.

Er du med i Race kan du ikke deltage i det samlede klassement, men du kan være med i kampen om etapesejrene.

Løbet er i øvrigt åbent for alle, og det er altså ikke nødvendigt med racerlicens af nogen art.
Du skal blot være over 18 år, være indehaver af et kørekort, din maskine skal, som tidligere nævnt, have nummerplade på, være egnet til offroad kørsel og være forsikret.

u kan blive klogere på de fulde detaljer om løbet lige her.

Flere løb
Iberian Ring er ikke det eneste løb som Gibraltar Race organiserer. Du kan tage med til Morocco Edition allerede i april, hvor prisen er 2.490 £ for otte dage. Eventet foregår på samme måde som Iberian Ring.
Er Afrika ikke lige noget for dig, kan du kigge på nogle af Gibraltar Race’s events i Alperne, Alps Tourist Trophy 2023 som det logisk nok hedder.
Her er der mulighed for at deltage i små weekendeventyr a tre dages varighed, på forskellige lokationer i Italien.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start