Video: Wayne Rainey tilbage i sadlen - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Video: Wayne Rainey tilbage i sadlen

I selskab med de andre roadracing koryfæer Kevin Schwantz, Mick Doohan og Kenny Roberts Sr. ved Goodwood Festival of Speed
CO
29/06-2022 kl. 06:00

Den tidligere 500cc GP World Champion Wayne Rainey, løb som bekendt med VM-titlen i klassen for Yamaha i 1990-1991 og 1992 i sædet på sin 500cc totakts GP racer, og havde i 1993 et forspring på 11 point til rivalen Kevin Schwantz, da Rainey styrtede på Misano og blev lammet fra livet og nedefter.
Styrtet der medførte skader på rygsøjlen betød, at Wayne Rainey blev lammet fra brystet og ned.
Men at den 59 årige amerikaner derefter var lænket til en kørestol, mindskede aldrig begejstringen, entusiasmen og passionen for motorsport, hvor Wayne Rainey efter ulykken blandt andet fungerede som team manager for Marlboro Yamaha i nogle år, og er nuværende President for Moto America.
Og sidste år kunne du endda læse en lille solstråle historie her på MagaCin, hvor vi også bragte en video med den dengang 59-årige Wayne Rainey i førersædet på en Yamaha R1.

I artiklen der er linket til herover ses en livsbekræftende video, hvor den aldrende amerikanske racerkører kører den første tur på motorcykel ved egen hjælp i 26 år.
Det var rigtig fedt at høre om amerikanerens betænkeligheder forud for projektet:- “Hvad fanden er det egentlig jeg laver”, efterfølgende se projektet gennemført, og kommentaren i videoen “Det fik mig til at føle mig ung igen”, der falder i videoen efter han har været ude at give den gas på racerbane.

Nu har han gjort det igen
Og køreturen i 2019 har tilsyneladende givet Wayne Rainey blod på tanden.
For som du kunne læse her på MagaCin først på året i Wayne Rainey tilbage i sadlen, var det lykkedes at arrangere det således, at den nu 61-årige racerkører kunne køre sin gamle – men dog modificerede – 1992 Yamaha YZR500 GP racer ved årets Goodwood Festival of Speed.
Dermed debuterer Wayne Rainey ved eventen præcis 30 år efter amerikaneren i 1992 kørte sin Yamaha racer til en VM sejr.
Goodwood Festival of Speed blev afviklet første gang i 1993, altså samme år som Wayne Rainey blev nødsaget til at indstille karrieren som racerkører.
Læs mere om det på Goodwood Festival of Speed’s website, og se også videoerne lidt længere nede i artiklen.

12 VM titler
Bemærk endelig at Wayne Rainey til lejligheden flankeres af de mindst lige så ikoniske racerkørere Kevin Schwantz fra USA der passerede sin 58 års fødselsdag 19. Juni, australske Mick Doohan der rundede 57 et par uger før Kevin Schwantz og amerikanske Kenny Roberts Senior, der med sine 70 år er lidt ældre end de andre knejter.
Se de fire racerkører med tilsammen 12 VM-titler i videoen nedenunder.

Hvis du ikke kunne lade være med at trække på smilebåndet over, at Wayne Rainey tog starten og skød i front, så er du ikke alene.
Som kommentatoren beskriver, er det et unikt øjeblik at se fire af fortidens helt store navne køre opvisningsomgangen sammen, og både lidt nostalgisk men også lidt fedt, at høre totaktsmotorerne tage omdrejninger, se røgskyerne fra udstødningen, og se kørerne poppe et par beherskede wheelies.
Men også fedt at se de fire fede historiske racere parkeret foran et begejstret publikum, høre kommentarerne fra Doohan og Rainey, og at se roadracing koryfæerne blive hyldet af de heldige tilskuere.
Der gad nogle af os nok godt at have været.

Se også videoen herunder, hvor der er knap så meget snak, og hvor det kun er Wayne Rainey og Kenny Roberts Sr., som foreviges, imens de hygger sig på deres racere.

Videoerne herover understreger endnu en gang, hvad vi alle sammen ved.
Motorcykler er verdens bedste interesse, og kan noget helt specielt, som intet andet kan.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start