Wayne Rainey's første tur på mc 26 år efter ulykken
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Wayne Rainey's første tur på mc i 26 år

Livsbekræftende video med den første tur på mc efter ulykken
CO
09/11-2019 kl. 22:45

Motorcykler ER fede, motorcyklister ER verdens bedste folkefærd, motorcykler ER verdens bedste hobby, og det er videnskabeligt bevist at det er sundt at køre motorcykel.

Derfor er det nok ikke så mærkeligt, at nogle af vi motorcykel tosser er fuldstændig opslugt af emnet.

Vi befinder os midt i en af årets mest spændende perioder, hvor dynger af informationer om de spændende 2020 nyheder vælter ind fra alle sider. Billeder og videoer af fede nye modeller flimrer ubønhørligt henover pc-skærmen i en uendelig strøm, og utallige datablade med tekniske specifikationer nærstuderes, indtil en overbelastet hjernes virtuelle SD-kort alarmerer om manglende lagerplads.

Et luksusproblem vil nogle hævde, og vi kan kun give dem ret. Men når man er vild med motorcykler, er det svært at slippe emnet.

Men så er det heldigt, at vi fra tid til anden falder over en lille solstrålehistorie, der ikke involverer en hulens masse fakta, hvor kalkværket under en vigende hårgrænse kan få et frikvarter, og vi kan læne os tilbage og nyde en varmende fortælling, som denne her om Wayne Rainey's første tur på mc i 26 år.

Opslaget på sociale medier d. 7. November fortæller, at den amerikanske tidligere tredobbelte 500GP verdensmester der på tragisk vis mistede førligheden efter et styrt ved det italienske Grand Prix på Misano i 1993, har været ude at køre på motorcykel for første gang siden ulykken.

Se den livsbekræftende video med den sympatiske racerkører herunder.

Wayne Wesley Rainey lå med 11 points forspring til en af datidens andre store racerhelte – Kevin Schwantz – helt i front i kampen om VM titlen i 500GP i 1993, da den tragiske hændelse fandt sted. Skader på rygsøjlen betød, at Wayne Rainey blev lammet fra brystet og ned.

At den 59 årige amerikaner derefter var lænket til en kørestol, mindskede aldrig begejstringen, entusiasmen og passionen for motorsport. Wayne Rainey har efter ulykken blandt andet fungeret som team manager for Marlboro Yamaha i nogle år, og er i dag selv aktiv kører i den californiske World SuperKart serie.

At racerkøreren der vandt 500GP klassen i 1990, 1991 og 1992 igen skulle komme ud at køre motorcykel, var der nok ikke mange som havde spået… inklusive Wayne Rainey selv.

Men man kommer langt med vilje, gåpåmod og en håndsrækning. Som du så i videoen herover, var den tidligere champ ude at køre på en modificeret Yamaha R1 på Buttonwillow Raceway i Californien d. 7 November.

Det er sgu da fedt at se Rainey trække på smilebåndet, når han før kørslen frit oversat siger: “Hvad fanden er det egentlig jeg laver”, og høre om hvordan han først efter moden overvejelse sagde ja til projektet.

En superfed livsbekræftende video, hvor Wayne Rainey konstant har et skævt lille smil på læben og et lunt glimt i øjnene. Vi elsker hans kommentar i videoen, efter han har været ude at give den gas på racerbane: “Det fik mig til at føle mig ung igen”.

Spørgsmål: “So you want more?”

Wayne Rainey's svar: “I think I'll do it in Japan for sure“… og til sidst slutbemærkningen: “It might be hard to top what I did today though, this was a lot of fun.”

Vi er enige med Wayne Rainey, det er sgu' sjovt at køre motorcykel. Godt gået gamle racer… og herligt at se dig tilbage i sadlen igen.

      

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start