Vejsidesyn: En snak med en synsmand - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Vejsidesyn: En snak med en synsmand

I videoen nederst i artiklen forsøger indehaver af Yamaha Store Roskilde, Jon Jørgensen, og synsmanden Kasper, at svare på danske motorcyklisters spørgsmål omkring vejsidesyn
Steffen F. Olesen
14/01-2022 kl. 10:17

Har man bevæget sig rundt på diverse medier det sidste halve år, både sociale og almindelige, så har sandsynligheden for at undgå en tråd med emnet “Vejsidesyn” nærmest været umulig.
Men behøver egentlig ikke være særlig engageret i motorcykelverdenen for at støde på debatten, og fælles for de fleste tekster og videoer er, at de kommer med et rødglødende kommentarspor. For er der noget som kan bringe danskernes vand i kog, så er det når myndighederne piller ved vores “frihed”.

Men hvor meget har den nye lov egentlig at sige i praksis? Hvor stor indgriben kan vi forvente? Kommer Politiet og Færdselsstyrelsen til at ligge på lur? Hvad sker der hvis vi bliver stoppet? Og spørgsmålet som vi støder på allermest; skal vi ud og investere i et nyt udstødningssystem?

Disse spørgsmål – og mange flere – har indehaver af Yamaha Store Roskilde, Jon Jørgensen, sat sig for at få opklaret.
Derfor har han allieret sig med Kasper fra Borup Bilsyn, og i videoen, som du kan se nederst i artiklen, forsøger de at opklare de mange spørgsmål.

Optakten
Den velorienterede MagaCin læser som løbende har holdt sig opdateret på muligheden for eventuel indførelse af periodisk syn for motorcykler, er også bekendt med, at man i EU-regi her arbejdet på, at stramme op på en alternativ kontrolforanstaltning for motorcykler, der kan betegnes som såkaldte “vejsidesyn”.
Altså en vilkårlig besigtigelse og kontrol af køretøjer, der kan finde sted hvor og når som helst i dagligdagen.

I artiklen Transportministeren vil stoppe larmende motorcykler kunne du læse om det dengang nye lovforslag, som skulle give myndighederne et nyt redskab til at stoppe motorcykler og foretage en kontrol af motorcyklens tekniske stand.
I den artikel spurgte vi vor læsere hvad de mener om Vejsidesyn, og svarene er faktisk ret ligeligt fordelt over at man mener at det er helt fint, at politikerne skal blande sig udenom, og at man burde finde en gylden middelvej.

Der skulle ikke gå mere end tre måneder før et flertal i Folketinget blev enige om, at det er en ret god idé med de her vejsidesyn, og dermed kunne give danske motorcyklister en tidlig julegave.
Læs den fulde pressemeddelelse fra Transportministeriet omkring vedtagelsen af den nye lov via linket herunder:

Snup en kop kaffe og bliv klogere
Jon fra Yamaha Store Roskilde fortæller, at der på det seneste er landet spandevis af spørgsmål omkring vejsidesyn i forhandlerens indbakke, for selvom vi ikke er på højde med den massive overvågning vi ser i lande som Frankrig, så er der alligevel nogle ting man bør være opmærksom på.

Er du ikke helt inde i de nye regler, som egentlig ikke er så nye alligevel, så bryg dig en kop kaffe, læn dig tilbage og afsæt en times tid til at se nedenstående video, hvor Jon og Kasper gennemgår en lang stribe spørgsmål fra danske motorcyklister omkring vejsidesyn.


Bliv abonnent og hold dig opdateret på de seneste nyheder i motorcyklernes univers

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start