Ninja H2R - nu med propel - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Ninja H2R – nu med propel

Den trykladede motor kan også klare mere luftige opgaver
Mikkel Sølvkjær
15/10-2020 kl. 08:00

Normalt bruger kreative ombyggere kraftige motorcykelmotorer til ombygning af andre motorcykler, som her på denne enstamper af en Honda Cub, eller til noget på fire hjul, ala den her voldsomme gokart med Fireblade motor, men nu står den på noget helt specielt – nemlig en helikopter, og det er ikke hvilken som helst helikopter.

Ja, du læste rigtigt, og nej, vi har heller ikke set ret mange hellig-ko-petere med vilde motorcykelmotorer på, men nu annoncerer Kawasaki, at de har gennemført en prøveflyvning af maskinen som er “Powered by Ninja”.

Præcis, hvad maskinen skal bruges til, ved vi ikke

Projektet hedder K-Racer, og er grundlæggende et ubemandet luftfartøj udviklet af Kawasaki Heavy Industries Aerospace Division – ja, de har altså en afdeling dedikeret til flyvemaskiner.
Selvom vi ikke associerer firmaet med rotorer og propeller, har de grønne japanere faktisk god erfaring med at producere helikoptere til kampbrug, men det er første gang, at de stopper en kompressorladet motor fra superbike ind i sådan et dyr.

Her sidder kraftværket bagved en massiv køler

K-Racer hører til i compound-kategorien for helikoptere, hvilket betyder, at den primære rotor står for størstedelen af fremdriften, mens de to små propeller genererer tryk til opdrift og sving. På den måde kan en compound-helikopter opnå langt større hastigheder end traditionelle modeller med halerotor.

Det er ikke kun i sammensmeltningen af motorcykel og helikopter, hvor Kawasaki har været kreative. Gæt lige, hvad navnet K-Racer dækker over.
Kawasaki Researching Autonomic Compound to Exceed Rotorcraft – ja, det lyder næsten for åndssvagt, men det var nok det, der passede.

I videoen her under kan du se det vilde apparatur i aktion, desværre uden lyden af motor og rotorer i vild forening. Vi forestiller os et inferno af hyleri fra kompressoren og det vilde lufttryk omkring helikopteren:

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start