How it's Made: BMW S1000RR - unik video fra fabrikken
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

How it's Made: BMW S1000RR

Uddybende produktionsvideo med modellen der i år har 10 års jubilæum.
CO
29/12-2019 kl. 10:30

Er du inkarneret tilhænger af How it's Made dokumentarerne der bliver vist på Discovery Channel – eller mere end almindeligt interesseret i mekanik og fremstillingsprocesser – så er videoen herunder sandsynligvis noget for dig. Specielt når du også er interesseret i motorcykler, er vild med teknik og fakta, og har en lille times tid der alligevel skal fordrives.

Videoen herunder er nemlig ikke en tilfældig youtube video skudt med en mobiltelefon i suspekt kvalitet, men en professionel produktion som i detaljer viser hvordan BMW S1000RR – der løb med titlen som årets motorcykel i Danmark i 2010, og som vel egentlig i år har 10 års lancerings-jubilæum – bringes til verden på BMW Motorrad's produktionsfaciliteter i Berlin forstaden Spandau.

Derudover vises et nostalgisk tilbageblik, tilknytningen til motorsport, et indslag om BMW S1000RR's tidlige historie og meget, meget mere.

Læs vores seneste test af BMW S1000RR her.

Se videoen i afspilleren her på siden, eller endnu bedre… hent en kop kaffe, smid videoen op på tv-skærmen i stuen, og placer dig komfortabelt inden du trykker play.

Når du har set videoen, er du sandsynligvis enig i, at det ikke var den værste måde at slå en lille times grå vintertid ihjel på.

Når du har set videoen helt til ende, er du mere end almindelig godt klædt på til at diskutere BMW S1000RR.

Du har set de første pennestrøg og lermodeller, og ved nu at der gik 4 år fra de første skitser til modellen fandt vej til samlebåndet. 

Du har fulgt den stærkt automatiserede produktion, du ved hvordan motorens komponenter skrues sammen og hvordan den testes inden den ryger videre i systemet. Du ved også at stellet på tidspunktet for optagelserne vejede 11kg, og har set en del af fremstillingsprocessen. Du har set menneskehænder bevæge sig temmelig rask, når ledningsnettet monteres, og generelt er du blevet ført ret indgående gennem produktionen af BMW S1000RR.

En proces med knivskarp kvalitetsstyring, hvor intet overlades til tilfældighederne.

Men du har også stiftet bekendtskab med BMW's fortidige motorcykelproduktion, hvor vi ser arbejderne operere med såkaldt “jysk håndmoment” ved tilspænding af bolte og møtrikker, ser kvindelige medarbejdere udføre pin-striping i hånden, og bemærker at maleren ikke bærer maske når motoren lakeres.

Et hyggeligt nostalgisk tilbageblik, der tydeligt illustrerer forskellen på fortidig og moderne motorcykelproduktion.

En rigtig interessant professionelt udført video med en fin kombination af fakta, teknik, action, historie og nostalgi, der mod slutningen også berører fremtidige tanker og ideer hos den tyske motorcykelproducent.

Bemærkede du, at BMW faktisk også tumler med en ide om at gøre styrthjelmen overflødig? 

Vi synes det er en rigtig fed video, og håber at andre motorcykelproducenter kopierer ideen.

  

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start