Eventyrlig Ixon Ragnar mc-beklædning - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Eventyrlig Ixon Ragnar mc-beklædning

Mc-beklædning til danske vikinger? - MagaCin har fået fingrene i et lækkert sæt fra Ixon
CO
09/04-2022 kl. 06:03

Hvad skal man egentlig gå efter, når der indkøbes ny motorcykelbeklædning?
Er fokus på sikkerhed i højsædet, er det prisen som er vigtigst, er anbefalinger fra omgangskredsen altafgørende, skal man vælge det der passer bedst til ens kørestil, er praktikalitet en væsentlig faktor, skal man vælge det der ser bedst ud, og tør man i det hele taget kaste sig ud i, at købe beklædning fra et mærke man ikke har det store kendskab til?

Navngivet efter dansk viking?
Ovennævnte faktorer spillede blandt flere andre elementer en rolle, da vi for nylig indkøbte et sæt dedikeret Adventure beklædning fra franske Ixon.
Et sæt mc-beklædning, hvor franskmændene opfordrer os til at Ride Your Way… Into The Wild.
Vi forestiller os dog ikke, at franskmændene opfordrer os til samme vildskab som vikingehøvdingen Ragnar, der i spidsen for normannerhæren belejrede Paris i 845.
Ragnar identificeres traditionelt som Regnar Lodbrog, og det er da lidt pudsigt, at producenten er fransk, og at navnet på vores nye Adventurebeklædning lyder ret nordisk.
En lille hyggelig kobling mellem en dansk sagnkonge og fransk mc-beklædning, og måske også en henvisning til tøjets hårdførhed?

Ixon
Har du blot perifert kendskab til brandet Ixon, så ved du måske allerede, at motorcykelbeklædning fra Ixon er designet i Frankrig i hovedkvarteret i Mâcon, og at samtlige ansatte selv er motorcyklister.
Det franske mærke er måske i skrivende stund ikke det mest udbredte i Danmark, og det er faktisk heller ikke tudsegammelt med en lang traditionsrig historie bag sig.
For Ixon blev nemlig grundlagt så sent som i 1996 af den dengang blot 24-årige Thierry Maniguet, der selv var og er motorcykelentusiast.
I dag er Ixon et internationalt brand som distribueres i mere end 70 lande, er i stadig vækst, og de seneste tal vi har kunnet opstøve fortæller, at mærket årligt fremstiller over 5.000.000 enheder.
Det er dog en sjat.
Thierry Maniguet er stadig fungerende boss hos IXON, og hovedkvarteret er som tidligere nævnt beliggende i Mâcon i Frankrig.
Se videoen fra 2014 nedenunder, hvor mærkets stifter byder seerne indenfor, og hvor det fremgår af en bid tekst, at mærket dengang havde noteret sig en vækst på 500% over de seneste 10 år.

Et hyggeligt lille kig bag scenen, hvor man får sat et ansigt på bossen himself, men det er ret beset en ikke specielt tidssvarende video.
Men så er det jo heldigt, at Ixon efterfølgende har delt videoen du kan se under dette afsnit, og hvor det med al ønskelig klarhed tydeliggøres, at en voldsom udvikling har fundet sted siden 2014.

Hvem kører med Ixon?
Ixon er altså en virksomhed i rivende udvikling, og mærket oplever i følge vores oplysninger voldsomt stigende popularitet i hvert fald blandt vores europæiske fæller.
I Europa så vi i 2021 en vækst på 7.8 % i antallet af nyindregistrerede motorcykler i forhold til 2020, hvor Frankrig i 2021med 206.950 nyindregistrerede motorcykler blev noteret for en vækst på 8,5% i forhold til året før.
Det kan du læse mere om i Flot europæisk vækst i nyindregistrerede motorcykler.

Med så mange nyindregistrerede motorcykler er forudsætningerne for fortsat vækst hos Ixon ikke helt tossede, Ixon er da i dag også Frankrigs førende mærke indenfor mc-beklædning, og angiveligt blandt de tre største mærker i Europa indenfor mc-beklædning.
Derfor er det også med store forventninger, at MagaCin i år tester en række produkter fra Ixon, og det bliver interessant at se, om vores forventninger indfries.

Ixon i motorsport
Videoen længere oppe i artiklen viste lidt om Ixon’s tilknytning til motorsport, og både Miguel Oliveira, Brad Binder, Sam Lowes og en lang række andre skrappe racerkørere, er i denne sæson krøbet i udstyr fra Ixon.

Og meget pudsigt i forbindelse med denne artikel, løb Aleix Espargaró med sejren i sidste weekends MotoGP løb i Argentina.
Nogen bud på hvilket mærke læderdragt den spanske racerkører benyttede?

MagaCin tester Ixon
Staben hos MagaCin har for ganske nylig fået et temmelig godt indblik i, hvor varieret et udvalg af mc-beklædning Ixon tilbyder.
Umiddelbart lyder det ret besynderligt for de lidt ældre blandt MagaCin’s testkørere, at mc-beklædning nu kan fås i CE godkendte udformninger, som beklædningsgenstande der umiddelbart fremstår som skovmandsskjorter, dunjakker, “kowboyder-jakker”, Hoodies og så fremdeles, men det er rent faktisk tilfældet.
Visse beklædningsdele har MagaCin fået udleveret til test, men i særdeleshed et sæt mc-beklædning fangede denne skribents interesse.
Se først videoen nedenunder som en lille appetitvækker.

Som det fremgår af videoen ovenover opfordrer Ixon os altså til en tur ud i det vilde iført mærkets beklædning.
Derfor tog vi under et nyligt møde hos den danske Ixon importør en rask beslutning, og indkøbte for egne midler en Ixon Ragnar jakke med tilhørende originalt rygskjold samt bukser, hvor hoftebeskyttere også medfølger til sidstnævnte.

Overbevisende kvalitet og fede features
Kvaliteten af produkterne fra Ixon så ved forevisningen umiddelbart ret overbevisende ud, og vi blev faktisk en kende begejstret over Ragnar beklædningens mange fede features.
Som eksempelvis en udvendig vandtæt brystlomme til mobilen, der er foret på begge sider med beskyttende “liggeunderlags” polstring, muligheden for at spænde blandt andet ærmer, liv og bukseben til så kludene ikke blafrer i fartvinden, det righoldige antal lommer, hvoraf mange er vandtætte, muligheden for at montere eller afmontere lag-på-lag dele i beklædningens 3i1 koncept, et væld af muligheder for ventilation, kraftige lynlåse overalt, tillidsvækkende syninger og meget, meget mere.
Og så er det ret fedt, at vi der er formgivet i en lidt alternativ støbeform, kan købe bukser og jakke separat i passende størrelser.
Se Ixon Ragnar mc-beklædningen i videoen nedenunder.

Videoen beskriver egentlig en stor del af Ragnar beklædningens features ganske udmærket, og nogle vil sikkert bemærke cool detaljer som justeringsmuligheden af lukningen ved halsen, Jakkens dobbelte lynlås hvor der tilbydes ekstra ventilation, den vildt lange ventilationsåbning på buksernes forside og de mange andre lækre detaljer.
Det fremgår af den vedlagte produktbeskrivelse, at beklædningen kan anvendes i et temperaturspænd fra -10° C til +40° C, og det lyder faktisk troværdigt.
Det er i hvert fald en utroligt varm oplevelse, at iføre sig fuld Ixon Ragnar mundering indenfor hjemmets fire vægge.
Vi vover et forsigtigt gæt på, at danske vikinger ikke behøver særligt meget ekstra tøj på under sættet i kølige perioder.

Mere om Ixon i den kommende sæson
Vi har endnu ikke haft mulighed for at afprøve Ixon Ragnar i virkelighedens verden, hvor en ny belejring af Paris ikke er blandt planerne, og vi vender naturligvis hurtigst muligt tilbage med en uddybende beskrivelse.
Derudover vil du her på MagaCin gennem sæsonen kunne læse mere om de forskellige produkter fra Ixon, hvor vi ser frem til at teste både “dunjakken”, beklædningen der nærmest ligner en almindelig Denim jakke, såkaldte “Hoodies” fra Ixon og meget mere.

Om Ixon Ragnar
Hvis du vil læse mere om Ixon Ragnar sættet, så findes den mest uddybende information nok på Ixon’s website, hvor der er masser af tekniske beskrivelser vedrørende den åndbare X-DRY 26/20 membran,  Class AAA CE certificeringen – hvor der jo som bekendt er Nye krav til MC-beklædning – at mærkets Ix Airbag U03 kan benyttes sammen med jakken og meget mere.
Vi undlod at investere i airbaggen, da sådan en jævnligt skal oplades, og da airbaggen kræver abonnement på DKr. 90,- pr. måned, men hvor abonnement dog kan afmeldes i de perioder, hvor airbaggen ikke anvendes.
Læs mere om Ragnar jakken her, og find ud af alt der er værd at vide om Ragnar bukserne her.
Vi købte en Ragnar Herre Jakke Tekstil til Dkr. 3.495,- et par Ragnar Herre Bukser Tekstil til Dkr. 2.795,- og et Ixon rygskjold der passer i jakken til Dkr. 298,-
Altså komplet Adventure mc-beklædning til Dkr. 6.588,-

Ixon airbag
Men nu hvor vi alligevel har omtalt IXON IX-AIRBAG U03, så ser den faktisk slet ikke så tosset ud endda.
Den kan du læse mere om i denne sektion på Ixon’s website, og vi napper også lige for en god ordens skyld en video med airbaggen, som ikke kræver en line forbundet til motorcyklen.

Vi ser frem til test af Ixon Ragnar grejet og mange andre mc-beklædningsgenstande fra Ixon, og ligeledes udsigten til at løfte sløret for endnu en ret interessant nyhed vedrørende mc-beklædning.
En nyhed som danske motorcyklister garanteret vil sætte stor pris på.

Bliv abonnent og få ubegrænset adgang til alle nyheder, tests, videoer og fordele på DK’s hurtigste MC-medie

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start