Yamaha's selvkørende Motoroid i version 2.0 fremvises ved Japan Motor Show - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Yamaha’s selvkørende Motoroid i version 2.0 fremvises ved Japan Motor Show

Motoroid2 kan ses på Japan Motor Show fra i morgen.
CO
27/10-2023 kl. 10:15

At motorcykelsæsonen gå på hæld for mange danske motorcyklister, er langt fra ensbetydende med, at der drosles ned for aktiviteterne i motorcykelindustrien.

Derfor er der er masser af motorcykelrelaterede emner, at holde sig opdateret på i de kølige mørke måneder, hvor man udover at sætte sig ind i detaljer vedrørende nye modeller, også kan holde fingeren på pulsen vedrørende nye innovative tiltag og den teknologisk udvikling.
For hos stort set alle motorcykelmærker sysler ingeniørerne konstant med spændende, opsigtsvækkende og yderst kreative ideer og koncepter, som ingen udenforstående i deres vildeste fantasi havde forestillet sig.

Motoroid
I 2020 fabulerede vi lidt over fremtidens mc-teknologi, og sidst du kunne læse om Yamaha’s selvkørende Motoroid her på MagaCin var i 2022 i artiklen, der er linket til under dette afsnit, som handlede om koncepter for fremtidens motorcykler, hvor nogle elementer efterfølgende er kommet i serieproduktion, andre er droppet, og nogle stadig er under videreudvikling.

Det sidste viser sig nu at været tilfældet for Yamaha’s koncept Motoroid, der så dagens lys i 2017, og som præsenteres i den seneste inkarnation i dagene 28. Oktober til 5. November ved arrangementet, der tidligere var kendt som Tokyo Motor Show, og som i år er omdøbt til Japan Motor Show.

I 2017 så vi altså Yamaha’s bud på en autonom selvbalancerende og selvkørende motorcykel, og i artiklen der er linket til herover finder du også en genvej til Yamaha’s website, hvor alle koncepterne fra 1989 til 2019 kan ses under overskriften Show & Concept models.

Siden der er linket til herover får formentlig en opdatering i den kommende tid.
For Yamaha har nemlig som tidligere nævnt planer om, at videreudviklingen af Motoroid skal demonstreres for offentligheden om ganske kort tid.

Det fremgår med al ønskelig klarhed af den nyligt delte video, hvor de kinesiske skrifttegn dækker over beskrivelsen af, at vi her ser den sidste prøve forud for Yamaha’s deltagelse ved Japan Motor Show.

Motoroid2 er med sit såkaldte Active Mass Center Control System tydeligvis en langt mere agil videreudvikling af forgængeren.
Men den observante spotter hurtigt, at modellen stadig er udstyret med støtteben i modsætning til Honda’s selvbalancerende motorcykel, som i stedet har styrtbøjler monteret.

Aaaaarh… kan det nu også passe, at udviklingen af motorcykler peger i den retning, og at fremtidens motorcykel ved egen hjælp kan køre ved siden af sin gående ejer?

Tjah… det kan kun tiden vise.
Men vi skal for en god ordens skyld henvise til artiklen nedenfor med beskrivelse af en langt mere traditionelt udseende selvkørende motorcykel fra Yamaha.

Om ikke andet, så er Yamaha’s Motoroid2 et ganske underholdende og måske også lidt spændende projekt, der kunne give et fingerpeg om, hvad vi kan forvente af fremtidens motorcykler.
Hvem havde for få år siden forestillet sig, at dagens motorcykler ville være udstyret med Bluetooth opkobling til mobiltelefonen, radar, kamera, adaptiv fartpilot og så fremdeles?

Vil du gerne vide mere om Yamaha Motoroid version 2,0, så er det værd at slå et sving forbi denne sektion på Yamaha’s officielle website, hvor der findes yderligere information om modellen.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start