Motorcyklister: Pas på huller i vejen - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Motorcyklister: Pas på huller i vejen

Sådan lyder opfordringen fra Vejdirektoratet, da vinterens vejr har sat sit præg på vejene, og der er flere slaghuller i belægningen end normalt.
CO
22/03-2024 kl. 12:32

Advarslen i en frisk pressemeddelelse fra vejdirektoratet som kan læses i fuldt omfang nederst, handler kort opridset om, at motorcyklisterne igen i større omfang har genoptaget kørslen, og at en hård vinter uheldigvis har medført en del såkaldte slaghuller.
Vejdirektoratet opfordrer derfor til, at man som motorcyklist er ekstra opmærksom, når man skal ud at køre motorcykel.

I pressemeddelelsen citeres afdelingsleder i Vejdirektoratets trafiksikkerhedsafdeling Marianne Foldberg Steffensen for, at motorcyklister er mere udsatte end bilister, hvis de støder på et hul i vejen.
Derfor opfordrer hun til, at der køres lidt langsommere end normalt samt holdes ekstra afstand til forankørende, og runder af med en opfordring til, at både de kære motorcyklister og bilister holder god afstand til hinanden, og påpeger derudover betænksomt, at vi alle sammen har et fælles ansvar.

Det er ikke mange dage siden Rådet for Sikker Trafik vendte spørgsmålet om, hvorvidt landets trafikanter holder tilstrækkelig afstand.
Og samme budskab er altså også et element i pressemeddelelsen fra Vejdirektoratet, hvor Vejdirektoratet som blandt andet har ansvaret for statsvejnettet uddyber baggrunden for lige præcis deres opfordring, og derudover leverer fem tips til motorcyklister.

Fem Tips til motorcyklister

  • Gør dig synlig – fluorescerende farver øger muligheden for at blive set i trafikken. Kør derfor med tøj eller hjelm i pangfarver.
  • Pas på farten.
  • Vær ekstra opmærksom i sving og overhalinger.
  • Giv tegn i god tid.
  • Hav styr på din køreteknik – tag eventuelt et opfriskningskursus.

En stribe gode råd som motorcyklister næppe kan vrænge på næsen af, og vedrørende sidstnævnte kan vi da lige for en god ordens skyld henvise til artiklen Bliv sæsonklar med et kørekursus.

Pressemeddelelsens fulde ordlyd finder du som lovet i indledningen nedenfor.


Pressemeddelelse 21-03-2024

Motorcyklister: Pas på huller i vejen

Motorcykelsæsonen er begyndt, hvilket betyder, at motorcyklister igen kan køre på vejene. Den hårde vinter har dog efterladt en del slaghuller, og det skal man som motorcyklist være ekstra opmærksom på, når man skal ud at køre.

Foråret har meldt sin ankomst, og det samme har motorcyklerne på de danske veje. For langt de fleste motorcyklister starter motorcykelsæsonen nemlig den 1. marts, hvor deres forsikring igen træder i kraft. Men vinterens vejr har desværre sat sit præg på vejene, hvor antallet af slaghuller er større end normalt. Og det skal man være ekstra opmærksom på som motorcyklist, fortæller Marianne Foldberg Steffensen, der er afdelingsleder i Vejdirektoratets trafiksikkerhedsafdeling.

“Som motorcyklist er du mere udsat end bilister, hvis du støder på et hul i vejen. Skal du ud at køre på din motorcykel, er det en god ide at køre lidt langsommere end normalt og holde ekstra stor afstand til den forankørende, så du har bedre tid til at reagere, hvis der skulle være et slaghul i vejen. Så kære motorcyklister og bilister, husk venligst at holde god afstand til hinanden. Det er et fælles ansvar,” siger hun.

Vejdirektoratet oplever lige nu et øget antal slaghuller, og selv om vejarbejdere arbejder for fuldt tryk med at lappe hullerne, så er det ikke gjort på én dag. Som trafikant må man derfor væbne sig med tålmodighed lidt endnu. Det er Vejdirektoratets beredskab og entreprenører, som står for den løbende opgave med at reparere vejene efter den hårde vinter.

Det øgede antal slaghuller skyldes de ekstraordinære store mængder regn, som er faldet hen over de seneste måneder. De store vandmængder har resulteret i vandmættede belægninger, som i kombination med lave frostgrader har medført frostsprængninger i asfalten.

Fem tips til motorcyklister

  • Gør dig synlig – fluorescerende farver øger muligheden for at blive set i trafikken. Kør derfor med tøj eller hjelm i pangfarver.
  • Pas på farten.
  • Vær ekstra opmærksom i sving og overhalinger.
  • Giv tegn i god tid.
  • Hav styr på din køreteknik – tag eventuelt et opfriskningskursus.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start