Bliv sæsonklar med et kørekursus - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Bliv sæsonklar med et kørekursus

Køretekniske kurser har gennem mange år ikke blot været populære for dem der gerne vil skærpe køretekniske færdigheder, men også for rigtig mange som bruger bruger dem til at få banket vinter-rusten af.
Steffen F. Olesen
18/03-2024 kl. 10:20

Hvert år åbnes der i Danmark op for et flot udvalg af kørekurser, hvor nye såvel som “gamle” motorcyklister får mulighed for at banke vinter-rusten af og videreudvikle køretekniske færdigheder på en sådan måde, at sæsonen på to hjul kommer til at foregå med et køreteknisk overskud.

I år stiller MagaCin som vanligt baneinstruktører til rådighed på FDM Sjællandsringen d. 13.-14. april og 4.-5. maj, hvor vi, sammen med en flok rigtig dygtige folk på manøvrebanen og i teorilokalet, vil arbejde på at give deltagerne en forståelse for hvorfor motorcyklen opfører sig som den gør, og hvorledes førerens input påvirker motorcyklen i forskellige situationer.

Hvad sker der?
MC 2 på FDM Sjællandsringen er et køreteknisk kursus, hvor et hold af yderst kompetente instruktører hjælper dig med at lægge de bekymringer du må have i forhold til at bevæge dig rundt i trafikken på motorcykel på hylden, og tilbyder samtidig erfarne motorcyklister nogle redskaber de kan bruge til at gøre motorcyklisme lidt sjovere end det allerede er.

 Jeg har næsten lige erhvervet mit kørekort. Kan jeg godt følge med på en racerbane?
Ja, FDM Sjællandsringen er i langt højere grad et køreteknisk anlæg end en racerbane, og på MC 2 kører vi på ingen måde ræs.
Det er dig som kursist der sætter hastigheden, og alle bevæger sig rundt på anlægget med respekt for hinanden.

– Jeg har kørt motorcykel i mange år, så kan jeg overhovedet lære noget nyt?
Ja, hvis ikke du allerede har deltaget i et arrangement med samme instruktører som her, så vil vi gerne garantere at du får noget med hjem i rygsækken, som du kan bruge næste gang du hopper i sadlen.

Du har nok hørt, at man ikke kan lære en gammel hund nye tricks, men det ordsprog har instruktørerne flere gange gjort til skamme, og de agter at gøre det igen.

– Jeg har været med før, så giver det mening at deltage igen?
Bestemt..! Som sagt kan en gammel hund sagtens lære nye tricks, og år efter år ser vi kendte ansigter, som vender tilbage for få banket rusten af. Men også for at være en del af den hyggelige og uformelle omgang der er mellem kursister og instruktører.

Og selv hvis du før har stiftet bekendtskab med instruktørerne, så lur mig om ikke de alligevel har et par fif til dig.

– Jeg har set samtlige instruktionsvideoer på YouTube og lært alt der er værd at vide om motorcykelkørsel af min ven ovre på tanken, så i kan nok ikke lære mig noget jeg ikke allerede ved!
Måske, måske ikke… Men mange gange handler det faktisk ikke om at kende til alverdens tricks og teknikker, men derimod af afmystificere det at køre motorcykel. Og netop det har instruktørerne på kurset her rigtig meget fokus på.

Det SKAL være sjovt at køre motorcykel, og det bliver det i langt højere grad hvis man har overskud til at nyde turen fremfor at fokusere på hele tiden at trykke på kontakter, trække i greb, trampe på pedaler, lægge vægten på “den rigtige fod”, holde krampagtigt fast i styret samt undvige småsten og hvide striber på vejen.

Kom og leg med
Der er altså al mulig god grund til at smutte en tur forbi FDM Sjællandsringen 13.-14. april eller 4.-5. maj, hvor der i skrivende stund stadig er plads til dig.

Tilmelding sker på FDM Sjællandsringens hjemmeside hvor du også kan læse, at alle deltagere inddeles i hold på 5-7 personer, hvortil der vil være en fast tilknyttet instruktør begge dage.

Ved deltagelse skal du naturligvis være i besiddelse af et gyldigt dansk kørekort og din motorcykel skal være lovlig, indregistreret samt udstyret med en udstødning som overholder gældende miljøkrav til støjniveau. 
Ydermere forventes det at du stiller med udstyr som er godkendt til færdsel på motorcykel; herunder jakke, bukser, handsker, støvler og hjelm som minimum.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start