Verge Motorcycles napper Red Dot Award - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Verge Motorcycles napper Red Dot Award

On the Verge of a breakthrough
Steffen F. Olesen
13/04-2021 kl. 08:00

Det er efterhånden nogle år siden, at vi her på siden første gang fortalte om den elektriske roadster fra RMK Vehicle Corporation som har base i vores nordiske broderland, Finland.

I den første artikel kunne vi fortælle, at modellen angiveligt ville levere 320Nm på baghjulet, men det skulle under et besøg ved producentens stand på EICMA 2019 vise sig at være forkert.
Her fik vi en snak med en af folkene bag modellen som oplyste os om, at momentet på den produktionsklare model ville peake ved cirka 1.000Nm.

Normalvis skal der tages højde for udveksling når man laver sådanne beregninger, men det specielle ved netop denne model er, at motoren sidder i baghjulet.
Der er altså ikke effekttab via hverken kæde, rem eller kardan, så ifølge producenten vil man komme meget tæt på det opgivne tal, men nøjagtig hvor tallet er nappet fra, har vi ikke kunne opsnappe nogen steder.

Det lyder fuldstændig bindegalt med 1.000Nm direkte i baghjulet, men mon ikke tidens elektroniske sikkerhedssystemer også finder vej til modellen?

Vi udvekslede ved samme lejlighed kontaktoplysninger med repræsentanter fra Verge, og blev noteret på listen over medier, der ville blive kontaktet i forbindelse med prøvekørsel af moment-monsteret – og det er lige præcis hvad der er sket!

Vi er blevet kontaktet af Spencer fra Finland som kunne fortælle, at man stadig er i fuld sving med at få en model klar til test, men at der – som så mange andre steder – er komplikationer som følge af Corona-situationen.

Red Dot Design Award
Som du kan se i videoen ovenfor, ligner Verge TS ikke enhver anden motorcykel, forbrændingsmotor eller ej, og der er lagt en del arbejde i at kunne give forbrugeren en på opleveren når det kommer til performance og æstetik.

Med en Verge TS mellem benene kan du være sikker på, at være festens midtpunkt når der parkeres på havnen, og takket være det unikke design, har producenten modtaget 2021 Red Dot Design Award.

Det offentliggjorde virksomheden på deres Facebook profil i fredags, hvor de fortæller, hvor beæret man er over at have modtaget prisen.

Det helt store samtaleemne når det kommer til elektrisk drevne køretøjer er, hvor langt de kan køre på en opladning, og hvor længe det tager at fylde batteriet op.
På virksomhedens hjemmeside oplyser man, at man på et fuldt opladet batteri kan køre 200-300 kilometer afhængig af kørestil, og at 15 minutters kaffepause med laderen tilsluttet giver 100 kilometer på batteriet.
Ved fuld opladning skal man hive 4 timer ud af kalenderen.

Forsiden på virksomhedens hjemmeside bekræfter, at Verge TS stadig koster €24.990,-, og at den navløse elektriske roadster stadig kan forudbestilles mod et gebyr på € 2000,- som refunderes hvis kunden fortryder.


MagaCin holder dig opdateret på de seneste MC nyheder!

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til alle nyheder, artikler, videoer og tests på MagaCin.dk

Del med en ven

En person snakker om “Verge Motorcycles napper Red Dot Award

  1. Omkreds af motoren ser ud til at være lidt mindre halvdelen af dækkets (maksimale) omkreds. Så momenten skal cirka halveres, vil jeg tro.

    Det vil selvfølgelig hjælpe at køre meget i sving 🙂

Skriv et svar

Giver børn en ny start