Ultrakondensatoren fyres snart af - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Ultrakondensatoren fyres snart af

Nawa Racer debuterer på bane i tredje kvartal 2021
Steffen Olesen
21/05-2021 kl. 09:58

Vi har tidligere omtalt den ret specielle elektrisk drevne motorcykel med navnet Nawa Racer her på MagaCin, og nu forlyder det fra den franske producent, at en prototype af modellen efter planen afsløres og demonstreres på lukket bane før sommeren 2021, hvis restriktioner forårsaget af Covid-19 tillader det.

Først set i 2019
I 2019 fik NAWA’s Café racer med hybridbatteri spalteplads her på MagaCin, og i starten af 2020 fulgte vi op på historien med artiklen Video: Første Mc med ultrakondensatorer.
En opsigtsvækkende motorcykel med innovativ teknologi der blev præsenteret for offentligheden på forbrugernes store elektronikmesse CES i Las Vegas d. 7. Januar i 2020.
Det mest interessante ved netop denne elektriske motorcykel er nok, at modellen er udstyret med en teknologi, hvor tilførsel, lagring og levering af energi er ret nyskabende.
For Nawa racer er udover et 9 kWh lithium-ion batteri udstyret med en såkaldt “ultrakondensator” der vejer 10 kg.
Altså en heftig elektrisk komponent der lynhurtigt kan lagre tilført elektricitet, og lige så lynhurtigt afgive energien igen.
En teknologi der efter Nawa Technologies beskrivelse kan revolutionere batterisystemerne i elektriske køretøjer.

Innovativ teknologi lagrer og afgiver energi lynhurtigt

Innovativ teknologi
Som tidligere beskrevet imponerer de tekniske specifikationer for Nawa Racer med en opgivet køreklar vægt på blot 150kg, en ydelse på 100hk, navløs elektrisk motor i baghjulet – lige som den elektriske roadster fra RMK Vehicle Corporation – en rækkevidde på 150-300 km samt opladningstiden, hvor batteriet via en ordinær stikkontakt i hjemmet oplades til 80% på blot en time.
Nawa Racer opsamler op til 80% af den energi der normalt går tabt under opbremsning.
Nawa Technologies gentager i firmaets seneste pressemeddelelse fra 19. Maj 2021, at man som tidligere oplyst ikke selv vil stå for serieproduktion af elektriske motorcykler.
Men også at firmaet gerne indgår samarbejde med passende producenter, så det virksomheden betegner som en revolutionerende elektrisk motorcykel kan komme vi almindelige brugere til gavn.

Vi følger sagen til dørs
Vi synes både konceptet med ultrakondensatoren og den navløse elektriske motor lyder rigtig spændende, så vi følger naturligvis udviklingen, og krydser fingre for, at Nawa Technologies deler lidt video med omverden umiddelbart efter den første testkørsel på bane om ikke så forfærdelig lang tid.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start