Topklasse Rossi replika - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Topklasse Rossi replika

Fed limited edition hjelm i topklassen fra AGV
Steffen F. Olesen
19/03-2021 kl. 11:30

Legenden Valentino Rossi har om nogen sat præg på motorcyklisme, både hos de som nærmest tilbeder sporten, men fænomenet er også at finde hos folk som aldrig har gjort sig bekendt med den fantastiske verden.
Et komplet sæt læder i Rossi farver vil nogle betegne som ‘overkill’, men det er slet ikke unormalt at se en Rossi replika hjelm eller to, når man triller ind på træf pladsen eller får sig en kop-tår-kaffe på Roskilde havn.

Italieneren har gennem sin utroligt lange karriere kørt på et væld af forskellige motorcykler i endnu flere farver, men to ting er gået igen over en stor del af linjen; den av-mine-øjne gule farve og naturligvis startnummeret 46.

Nu har AGV lanceret et begrænset oplag af modellen Pista GP RR, hvorpå grafikken er inspireret af den hjelm som Rossi kørte med under det legendariske løb på Laguna Seca i 2005. Året hvor MotoGP vendte tilbage til banen efter en pause på mere end ti år, og selveste Nicky ‘Kentucky Kid’ Hayden kunne træde op på skamlens øverste trin.

Hjelmen har fået navnet i Caschi di Vale Laguna Seca 2005, og er designet som en hyldest til Yamaha’s historie i sporten.
Se hjelmen i galleriet over artiklen.

Hjelmens sorte og gule grafik lod sig oprindeligt inspirere af Kenni Roberts’ farver i 70’erne og 80’erne. Et farveskema med tilnavnet ‘Yamaha Speed Block’ som senere blev vakt til live, og den dag i dag stadig er at finde på et væld af modeller.

Kenny Roberts og den ikoniske Speed Block grafik

AGV Pista GP RR er af mange kendt som verdens mest avancerede racing styrthjelm. Ja, faktisk påstår AGV, at modellen giver lige så meget sikkerhed som en fuldblods MotoGP-hjelm. Og da redaktionen selv fik fingrene i et eksemplar sidste år stod det da også klart, at producenten har fokuseret alle kræfter på sikkerhed og performance fremfor støjsvag komfort.

Teknologien og sikkerhedsniveauet afspejler sig også i prisen, for bestiller man en AGV Pista GP RR i Caschi di Vale Laguna Seca 2005, så bliver tegnedrengen omkring 12.000,- danske kroner lettere.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start