Suzuki GSX-R1000R klæder sig ud for legenderne - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Suzuki GSX-R1000R klæder sig ud for legenderne

Joan Mirs triumf på racerbanerne giver anledning til at hylde betydningsfulde kørere fra Suzuki
Mikkel Sølvkjær
03/01-2021 kl. 06:00

Efter et turbulent år i MotoGP præget af forvirrende aflysninger i kølvandet på Covid-19-krisen og et larmende fravær af mesteren Marc Marquez endte Suzukis fantastiske unge talent Joan Mir med den prestigefulde titel som verdensmester i 2020.

Det er første gang i 20 år, at producenten fra Hamamatsu ender i toppen af kongeklassen, og det skal fejres med en hyldest til racing-historien.
Tidligere var det navne som Barry Sheene, Marco Lucchinelli, Franco Uncini, Kevin Schwantz og Kenny Roberts Junior, der dominerede asfalten for Suzukis racing-afdeling, og i 2021 lakeres den legendariske GSX-R1000R i klassiske farver, som repræsenterer særligt udvalgte og succesfulde kørere.

Barry Sheene-lakering anno 1977

Man kan ikke nævne Suzuki Racing uden at komme omkring Barry Sheene. I denne hyldest er illustrationen med hvid, gul og rød lak i samspil med guldfælge hentet fra raceren RG500, der bragte den notorisk cigaretrygende “bad boy” forrest i feltet i 1976 og 1977.
Sheene var ofte i stærk kamp med Kenny Roberts, og deres dueller er gået over i historien som noget af det mest nervepirrende og underholdende racing, der er set på to hjul.

Marco Lucchinelli-lakering anno 1981

Mens Barry Sheene solede sig i succes i 1976, kørte Marco Lucchinelli også for Suzuki, hvor han hurtigt fik øgenavnet “Crazy horse” takket være hans vilde kørestil og en stor del dertilhørende styrt. Efter et kort visit hos Yamaha vendte han tilbage til Suzuki og overtog titlen som verdensmester fra Kenny Roberts i 1981.
Den dybe mørkeblå lakering og de simple linjer i lakken på den moderne Gixxer indkapsler startfirsernes designs.

Franco Uncini-lakering anno 1982

I året efter var det den italienske kollega Franco Uncini, der brillerede i kongeklassen for Suzuki. Uncini vandt fem løb og endte med 27 point ned til den samlede andenplads.
Hyldestlakeringen ser næsten moderne ud med den lette lyseblå farve, vi forbinder med Suzuki i dag.

Kevin Schwantz-lakering anno 1993

Næste succesrige kapitel for Suzuki starter omkring 10 år senere med den ikoniske kører Kevin Schwantz på ryggen af en Hamamatsu-racer. Lakeringen er let at genkende for mange, da den tager afsæt i tobaksfirmaet Lucky Strike, der dengang stod for en del af sponsoratet.
Schwantz blev kendt for en underholdene kørestil med eminente dueller med Wayne Rainey, der gjorde ham elsket af mange fans, også selveste Valentino Rossi, og han stadfæstede sin succes i 1993 med et verdensmesterskab.

Kenny Roberts Jr.-lakering anno 2000

Som søn af halvfjerdsernes legende Kenny Roberts havde Kenny Roberts Junior en del at leve op til.
I 2000 fik Roberts Jr. fire sejre og i alt fem podieplaceringer, hvilket var nok til at gøre ham til verdensmester med to løb tilbage i sæsonen – lige foran Valentino Rossi, der havde sin debut i den fineste klasse.
Lakeringen her er ikonisk Suzuki blå med et tema fra Telfonica Movistar og det ternede flag i neongul.

Joan Mir-lakering anno 2020

Sidst, men ikke mindst, er der en hyldest til den nylige vinder Joan Mir. Efter en relativt hård og diffus sæson, hvor han udgik i to af sæsonens første tre løb, lykkedes det ham alligevel at køre stabilt, konsistent og meget smooth gennem alle løb og samle en stor portion point.
Her tager lakeringen afsæt i den moderne MotoGP-version med et nærmest hvidt eller lyst sølvgråt midterparti og guldskrift.

På alle de specielle hyldestlakeringer står Akrapovic for lydsporet. Motorcyklerne er kun tiltænkt det europæiske marked, og vi krydser selvfølgelig fingre for, at nogle af varianterne finder vej til Danmark, for hver enkelt af dem ser vanvittigt flotte ud. Og vi mangler nogle gange lidt kulør på landevejene.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start