R-E 500 Tribute Black Limited Edition lukker ballet
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Slut med Royal Enfield 500

Classic 500 Tribute Black Limited Edition er den sidste
CO
11/02-2020 kl. 08:12

Royal Enfield Classic 500 Tribute Black Limited Edition.

Det er navnet på den sidste Royal Enfield med den langslagede encylindrede UCE 500cc motor, som synger sin svanesang, når de sidste eksemplarer rulles ud af Royal Enfield's Tiruvottiyur fabrik nord for Chennai i Indien.

Skærpede miljøkrav slagter motoren

Det giver ikke længere økonomisk mening at producere den encylindrede 500cc motor, hvor konceptet med modelnavnet Bullet har rødder helt tilbage i 1931.

Skærpede miljøkrav indføres nemlig også i Indien, og det har vist sig at blive for kompliceret en øvelse, at få motoren godkendt under de nye regler.

Derfor markerer Royal Enfield afslutningen på en æra med modellen Royal Enfield Classic 500 Tribute Black Limited Edition.

Note:

I 2018 havde vi mulighed for at prøvekøre Royal Enfield 500 Classic. En både hyggelig og herlig oplevelse som du kan du læse mere om her.

Produceres i begrænset oplag

Tributen til den klassiske model produceres i et begrænset oplag, som skulle bestilles online hos producenten.

Hver enkelt model samles i hånden efter bestilling, og leveres som nummererede End of Build eksemplarer.

Motoren er den velkendte 499cc enstamper med en boring slaglængde på 84x90mm, som yder 27,2 hk ved 5250 omdr. og leverer et moment på 41,3 Nm ved 4000 omdr.

Danske købere udelukket?

Sidste chance for at bestille Royal Enfield Classic 500 Tribute Black Limited Edition online var egentlig i går, men det har ingen betydning for potentielle danske købere. For man skulle nemlig indtaste en indisk adresse ved bestilling.

En gennemgang af Royal Enfields hjemmeside viser derudover, at producenten ikke længere har 500cc modeller på programmet.

Så den sidste chance du har for at sikre dig en af de traditionelle 500cc Royal Enfield – som muligvis med tiden kunne gå hen kunne gå hen og blive en klassisk motorcykel? – er at opstøve et af de eksemplarer, der formentlig stadig står hos enkelte forhandlere.

  

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start