Skal du have en selvbalancerende Facebook motorcykel?
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Skal Facebook producere motorcykler?

Patentansøgning
Steffen F. Olesen
13/06-2019 kl. 04:00

Facebook har ansøgt om patent, på hvad de selv kalder en selvbalancerende elektrisk robot motorcykel, selvom modellen på tegningerne mest af alt minder om en krydsning mellem et segboard og et elektrisk løbehjul.

Det skulle dog ikke undrer nogen hvis Facebook på et senere tidspunkt, skulle bevæge sig ind i motorcykel verden, da rigtig mange af de firmaer der de seneste år er sprunget ud i udvikling af elektriske motorcykler, oprindeligt er teknologi- og softwarefirmaer.

Patentet omhandler et gyroskopisk drivsystem, og maskinen på tegningerne viser derfor endnu ikke hverken stel, affjedring eller styretøj.

Facebook er langt fra de eneste, der bevæger sig ind i en fremtid med selvbalancerende motorcykler.

BMW, Honda og Yamaha har også udviklet ”førerløse” motorcykler.

Selvom de fleste nok ville mene at selvbalancerende og selvkørende motorcykler er unødvendige, kunne der potentielt være et marked for dem i fremtiden inden for kurerbranchen. Måske ville posten endda kunne nå frem til tiden – hvem ved?

Facebook ”motorcyklen” har små hjul der kan dreje 360 grader, så vi må gå ud fra at den ikke er beregnet til høj hastighed. Maskinen er udstyret med flere elektriske motorer der via remtræk driver hjulene, så den er altså både 2-hjuls drevet og 2-hjuls styret.

Den skriftlige del af patentansøgningen lyder som følger: “The control loop stabiliser may include sensors for detecting balancing input. The balancing input may include information indicative of the linear velocity and angular velocity of the robotic motorcycle, the linear velocity and angular velocity of each wheel, and/or the orientation of each wheel.”

 

 

 

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start