Så vanvittigt bliver der kørt i Danmark - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Så vanvittigt bliver der kørt i Danmark

Interaktiv geografisk oversigt viser, at Midt- og Vestjyllands Politi har været travlest optaget af at beslaglægge biler i perioden 1. april 2021 til 20. marts 2022
Steffen Olesen
26/05-2022 kl. 06:00

Tre gange om dagen snupper politiet en vanvidsbilist.
Sådan lyder overskriften i gårsdagens FDM artikel, der handler om vanvidsbilisme samt beslaglæggelse og konfiskation af køretøjer, hvori man også ser justitsminister Nick Hækkerups konstatering af, at reglerne med de i alt 996 biler, der indtil da var beslaglagt med henblik på konfiskation ikke blot har været nødvendige men også effektive.

FDM artikel vender flere emner
I FDM’s artikel vendes også emnerne alkohol – hvor det ikke har været muligt at tilvejebringe statistikker over kombinationen alkohol, vanvidsbilisme og beslaglæggelse – alkolås som delløsning, og ikke mindst risikoen for at straffe de forkerte.
Altså situationer hvor køretøjer der ikke føres af ejeren selv beslaglægges.
Det er alle ret væsentligt og yderst relevante emner i en ophedet debat om den nyere skærpelse af lovgivningen.
Men udover at vende de ømtålelige emner og levere konstruktive indspark i debatten, er der også en ret fiks feature i FDM’s artikel.

Geografisk oversigt over beslaglæggelser
I FDM’s artikel findes der nemlig også et interaktivt kort over hvilke af landets politikredse, som har været travlest optaget af at beslaglægge biler i perioden 1. april 2021 til 20. marts 2022.
Klik her for at gå til artiklen på FDM, hvor man ved at bevæge musen over det indlejrede billede kan se, at Midt- og Vestjyllands Politi Kreds 3 er noteret for 153 biler, imens Bornholms Politi blot er noteret for 16 biler i samme periode.
Det var i øvrigt som bekendt også det aktive Midt- og Vestjyllands politi, som for et par måneder kunne dele nyheden om, at det første leasede køretøj var endeligt konfiskeret.

I FDM’s artikel henvises der udelukkende til biler.
Men det burde ikke komme som den store overraskelse, at motorcykler som du eksempelvis kan læse i Motorcykel beslaglagt efter vanvidskørsel også er røget i fælden siden vedtagelsen af loven om vanvidskørsel.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start