Richard Hammond sælger ud af samlingen - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Richard Hammond sælger ud af samlingen

Nyt tv-show under opsejling
Steffen Olesen
29/07-2021 kl. 08:00

Den tidligere TopGear vært Richard Hammond sælger en del af sin store private samling af biler og motorcykler.
Deriblandt en bil og en motorcykel vi tidligere har stiftet bekendtskab i en ret underholdende video fra sidste år, som du finder et link til længere nede i artiklen.
Det gør den 52-årige journalist, skribent, børnebogsforfatter og tv-vært fordi, der skal skaffes penge til finansiering af et nyt projekt.

The Smallest Cog
Et tv-show der angiveligt skulle blive frigivet senere på året under titlen The Smallest Cog på Discovery+, hvor man følger Hammond sætte fut under den lille englænders nye restaureringsvirksomhed med samme navn, hvor klassiske køretøjer tages under kærlig behandling.
Selvom programmet er tilrettelagt i samarbejde med Disney og Discovery channel, har Hammond som han selv beskriver det valgt at “put my money where my mouth is”, og selv investere nogle skillinger i projektet.
Hammond har i forbindelse med salget frit oversat udtalt: – Ironien i at finansiere min nye virksomhed med restaurering af klassiske køretøjer ved at sælge ud af min egen samling af klassikere er ikke spildt på mig.
Det er med meget tungt hjerte, at køretøjerne ryger.

For de har en stor affektionsværdi, men de kommer til at finansiere udviklingen af min nye forretning, og give nyt liv til utallige andre klassisk køretøjer.

Tv stjernen sælger tre biler og fem motorcykler
Og mon ikke berømthedens køretøjer indbringer et betragteligt økonomisk tilskud, for vi forestiller os, at samtlige køretøjer opnår en rigtig god pris.
Blandt de 71 katalognumre der bortauktioneres på Silverstone Auctions 21. August, finder vi tre biler og fem motorcykler fra Richard Hammonds private samling.
Køretøjerne kan ses i billedgalleriet øverst, og lige nedenunder fortæller Richard Hammond selv om den nye forretning og det tilhørende tv-show.

De tre biler som bortauktioneres er en 1959 Bentley S2 med nyere gearkasse, 63.000 miles på tælleren og gode dæk, en original 1969 Porsche 911T med 2,2 liters motor, og en L1999 Lotus Esprit som er nummer 5 af 48 producerede eksemplarer.

Motorcykler
De fem udvalgte motorcykler er den 1976 Kawasaki Z900 Richard Hammond gav sig selv i 40-års fødselsdagsgave, og derudover den 2019 Norton Dominator 961 Street Limited Edition som er nummer 50 ud af 50 og med blot 121 miles på tælleren, som tv-værten gav sig selv i 50-års fødselsdagsgave.
Men Hammond bortauktionerer også en 1977 Moto Guzzi Le Mans Mk1, som er udstyret med en sjælden fuldkåbe, en 1932 Velocette KSS Mk1 der er restaureret efter højeste standard og en 350cc 1927 Sunbeam Model 2 enstamper.
Sidstnævnte er patineret, og engelsk syn for modellen udløb i 2020.
Samtlige af Richard Hammonds køretøjer sælges uden mindstepris.

Porsche og Sunbeam i videoen Long Way Round – My Yard
Men det er slet ikke hele englænderens omfattende samling af køretøjer, der ryger under hammeren, og BMW’en der havde hovedrollen i Richard Hammond’s Long Way Round – My Yard forbliver i samlingen.
Så dem der eventuelt havde håbet på at slå kløerne i studieværtens BMW R52, må i stedet gå efter at købe en af birollerne
Dem med en knivskarp hukommelse husker måske to af køretøjerne fra videoen, som Richard Hammond selv orkestrerede under briternes omfattende lockdown.
Der blev den eventyrerens stridsomme vej gennem hans egen gårdsplads pludselig blokeret af en 1969 Porsche 911T, og rejsen blev endnu bedre, da Hammond stødte på ældre Sunbeam motorcykel.

Auktion på søndag
Du kan se alle katalognumrene for den specifikke auktion her, under fanen Sunday Richard Hammond Collection and classic car sale, men hvis du vil sikre dig et af kendissens køretøjer, er det nok en god ide at registrere dig snarest.
For det er som tidligere nævnt allerede nu på søndag, at auktionen løber af stablen.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start