Præsident blokerer for periodisk syn af mc - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Præsident blokerer for periodisk syn af mc

Emmanuel Macron dropper irritationsmoment
Steffen Olesen
12/09-2021 kl. 06:00

Franske motorcyklister klapper i hænderne af glæde. For i Frankrig – hvor der lige som i Danmark er periodisk syn af biler hvert andet år – udstedte Transportministeriet onsdag d. 11. August et dekret som bekendtgjorde, at franske motorcykler i overensstemmelse med EU lovgivningen skal en tur forbi synshallen hvert andet år fra 2023.
Men landets præsident Emmanuel Macron trådte på bremsen efter han blev gjort opmærksom på sagen, og fik Transportministeriet til at trække ordren tilbage.
Det gjorde nationens leder, efter “nogen” var så venlige at informere ham om, at det var et rigtigt dårligt tidspunkt, at skabe yderligere irritation i befolkningen.
Og det er slet ikke smart, at smide en gnist under krudttønden hos franske motorcyklister.

Franskmændene demonstrer når de er utilfredse
Macron’s seneste træk der foreløbig fritager motorcyklerne for periodisk syn, følger i kølvandet på massive demonstrationer i befolkningen.
Franskmændene er nemlig for tiden ret fortørnede over, at de nu skal vise gyldigt Coronapas for at få adgang til barer, restauranter, indkøbscentre, plejeboliger og meget mere.
Så den franske befolkning bruger deres demokratiske ret til, at organisere store demonstrationer for at markere deres utilfredshed.
Og man kan sagtens forestille sig, at det sidste Macron ønsker i øjeblikket, er endnu flere demonstrationer.

Franske motorcyklister på barrikaderne
De franske motorcyklister og deres interesseorganisation FFMC er nemlig hurtige på aftrækkeren og ret konsekvente, når de føler sig uretfærdigt behandlet.
Og Macron husker formentlig stadig de franske motorcyklisters demonstration i foråret med mere end 20.000 deltagere, da det blev direkte strafbart for franske motorcyklister at køre mellem rækkerne med langsom hastighed når der er kø.
Protestaktionen medførte, at der blev nedsat en ny arbejdsgruppe som skal se på, om det i fremtiden skal være fuldt lovligt for motorcykler at køre mellem rækkerne.

Har før protesteret over periodisk syn
Franske motorcyklister har tidligere protesteret over den påtænkte implementering af EU reglerne om periodisk syn af motorcykler, og med Macron’s seneste beslutning, har de nu i det mindste vundet noget tid.
Også selv om det sidste og endelige ord endnu ikke er sagt i sagen.

Vejsidesyn af motorcykler i Danmark
I Danmark følges EU lovgivningen typisk til punkt og prikke, men periodisk syn af danske motorcykler er dog ikke indført… endnu.
Men så kan vi danskere til gengæld foreløbig hygge os med udsigten til, at en øget kontrolindsats under hjemlige himmelstrøg med såkaldte vejsidesyn er rykket et stort skridt nærmere.

Det bliver interessant at følge udviklingen med de såkaldte vejsidesyn i Danmark.
Og mindst lige så interessant, om periodisk syn for motorcykler i EU’s ånd med tiden implementeres i Danmark.

Og sidst men ikke mindst, bliver det også vanvittigt spændende at se, om vores højest rangerende danske myndighed kunne finde på at modsætte sig periodisk syn af motorcykler?

MagaCin holder dig opdateret på de seneste MC nyheder!

Spar op til 30% og få ubegrænset adgang til alle nyheder, artikler, videoer og tests på MagaCin.dk

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start