Motorcyklisters demonstration bar frugt - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Motorcyklisters demonstration bar frugt

Kørsel mellem rækkerne skal studeres igen
Steffen Olesen
04/03-2021 kl. 07:52

Nytter det i det hele taget noget, at gå på barrikaderne når man er utilfreds med tingens tilstand, eller ender det som Don Quixote’s kamp mod vindmøller?
Det ser åbenbart ud til at det nytter noget at protestere, i hvert fald når man er fransk statsborger og motorcyklist.
Som du kunne læse her på MagaCin i sidste måned, mødte franske motorcyklister talstærkt op 20. Februar i år, da motorcyklisterne sammen med det franske forbund af motorcyklister FFMC protesterede mod resultatet af et studie, der skulle klarlægge, om det var sikkert for motorcykler at køre mellem rækkerne.
Studiet fik en del kritik fra flere sider, men resultatet af det franske eksperiment blev, at der nu for alvor skulle slås hårdt ned på den ellers gennem mange år alment anvendte praksis.

Det ville de franske motorcyklister ikke finde sig i, så mere end 20.000 franske motorcyklister deltog 20. Februar i en gigantisk protestaktion, og nu har demonstrationen båret frugt.
Det beretter FFMC, som ved et møde 25. Februar fik en aftale i stand med Interministerial Road Safety Delegate Marie Gautier-Melleray, der i følge FFMC under mødet gik med til, at der skal gennemføres et nyt studie.

Arbejdsgruppe nedsat
En arbejdsgruppe etableret under under Marie Gautier-Melleray vil nu med deltagelse af FFMC være involveret i undervisningen til kørekort samt efteruddannelse, for at så mange som muligt lærer at “køre mellem rækkerne”.
Her vil man fokusere på målrettet og detaljeret kommunikation, og det nye studie skal gennemføres i et stort antal byer.

Vil agere hurtigt
Ved mødets slutning erklærede Mrs. Marie Gautier-Melleray i følge FFMC, at hun var opsat på at agere hurtigt på forventningerne fra de mange franske borgere, der var mobiliseret 20. Februar.
Imens de franske motorcyklister venter på det, er det stadig ulovligt at “filtrere” eller køre mellem rækkerne i Frankrig, og syndere risikerer et potentielt bødeforlæg.

Men det lykkedes altså de franske motorcyklister at råbe politikerne op, og nu kan kun tiden vise, hvor hurtigt det nye studie gennemføres, og om loven efterfølgende rettes ind efter FFMC og de franske motorcyklisters ønske.

Kilde: FFMC

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start