Ny podcast fra Motorstyrelsen om afgiftsberegning af køretøjer - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Ny podcast fra Motorstyrelsen om afgiftsberegning af køretøjer

"Vi ønsker at gøre vores vejledning tilgængelig for så mange som muligt, og derfor forsøger vi os også konstant med nye metoder og platforme".
CO
30/06-2022 kl. 06:00

Hvordan er det nu lige man gør, når der skal betales afgift af en motorcykel, og hvordan foretages afgiftsberegningen?

Ny officiel kilde til information
Der er med sikkerhed mange som har bøvlet med at få betalt afgift på motorcykler og andre køretøjer, rigtig mange som af forskellige kringlede omveje har forsøgt at finde svar på forskellige spørgsmål, og formentlig også en del, som helt har opgivet og smidt håndklædet i ringen.
Nu lanceres en let tilgængelig officiel kilde til oplysninger om emnet, hvor interesserede formentlig kan få svar på både ovenstående spørgsmål og mange flere via en ny podcast fra Motorstyrelsen om registrering og afgiftsberegning af køretøjer.
Men Motorstyrelsens direktør Jørgen Rasmussen citeres dog også i pressemeddelelsen hvor nyheden introduceres for, at man ikke kommer til at levere fyldestgørende forklaringer i podcasten, og at der stadig henvises til vejledning på blandt andet skat.dk
Link til podcasten der går i luften 1. Juli i år findes nederst i artiklen.

Nu ser vi altså yderligere et velkomment tiltag fra Motorstyrelsen, der sidste år lancerede en Ny overskuelig vejledning ved ombygning af motorcykler.
Og måske også fint nok, at der med øget fokus på emnet formentlig ikke opstår flere fremtidige sager, som den vi så sidste år, hvor der pludselig var en regning på vej til ejere af cirka 80 tidligere politimotorcykler og 50 politibiler.

Motorstyrelsen lancerer sin egen podcast
Sådan lyder overskriften i pressemeddelelsen/nyhedsbrevet fra Motorstyrelsen, der informerer om, at Motorstyrelsen fejrer sin 4-års fødselsdag den 1. juli med at lancere sin egen podcast.
En podcast der tilgodeser dem, som får mere ud af at lytte, og dem som gerne vil blive klogere, mens de arbejder, motionerer eller sidder i bussen eller bilen.
En podcast der som det beskrives i nyhedsbrevet, er til alle med interesse for registrering og afgiftsberegning af køretøjer i Danmark, og samtidig giver lytterne et indblik i Motorstyrelsens arbejde.

Se den fulde pressemeddelelse fra Motorstyrelsen under dette afsnit, eller alternativt på Motorstyrelsens website.

Pressemeddelelse:

Motorstyrelsen lancerer sin egen podcast

Motorstyrelsen fejrer sin 4-års fødselsdag den 1. juli med at lancere sin egen podcast. Podcast fra Motorstyrelsen er til alle med interesse for registrering og afgiftsberegning af køretøjer i Danmark. Samtidig giver podcasten også lytterne et indblik i vores arbejde i Motorstyrelsen.

Motorstyrelsen arbejder løbende med at nå bredt ud med vejledning om afgifter på biler, motorcykler og andre motorkøretøjer. I dag sker det blandt andet via hjemmesiderne skat.dk og motorst.dk, via vejledningsmateriale og i informationskampagner.

“Vi ønsker at gøre vores vejledning tilgængelig for så mange som muligt, og derfor forsøger vi os også konstant med nye metoder og platforme. Vi håber, at vi med vores nye podcast kan nå ud til endnu flere, der er interesserede i vores arbejde med at sikre, at alle betaler de korrekte motorafgifter i Danmark”, siger Motorstyrelsens direktør, Jørgen Rasmussen.

Podcast fra Motorstyrelsen bliver lanceret på Motorstyrelsens 4-års fødselsdag, den 1. juli 2022. Podcasten styres af en vært, som i hvert afsnit har en eller flere medarbejdere fra Motorstyrelsen i studiet, hvor de introducerer lytterne til et bestemt emne indenfor Motorstyrelsen område.

“Podcast er en unik måde at formidle på. Det tilgodeser dem, som får mere ud af at lytte, og dem, som gerne vil blive klogere, mens de arbejder, motionerer eller sidder i bussen eller bilen. Samtidig får vi med podcasten også mulighed for at bringe lytterne tættere på vores medarbejdere og vores arbejde, fx ved at tage dem med ud til en af vores kontroller”, siger Jørgen Rasmussen, der selv medvirker i det første afsnit af podcasten.

I Podcast fra Motorstyrelsen fortæller Jørgen Rasmussen blandt andet om, hvad Motorstyrelsen har ansvaret for, og hvordan Motorstyrelsen samarbejder med borgere og virksomheder.

Podcasten udkommer én gang om måneden, og afsnittene kommer både til at handle om de mange regler, som findes på motorområdet, og til at give lytterne et indblik i, hvordan Motorstyrelsen arbejder.

“Det er vores håb, at vores podcast kan medvirke til at gøre det lettere for borgere og virksomheder at forstå reglerne på motorområdet, fordi de bliver præsenteret i en samtale mellem værten og vores medarbejdere. Men vi kommer ikke til at levere fyldestgørende forklaringer i podcasten. Der vil vi stadig henvise til vores vejledning på blandt andet skat.dk”, siger Jørgen Rasmussen.

Alle afsnit af Podcast fra Motorstyrelsen bliver tilgængelige her på Motorstyrelsens hjemmeside og på diverse podcastplatforme, fx Apple Podcast og Podbean.

Gå til Podcast fra Motorstyrelsen

Motorstyrelsen blev etableret 1. juli 2018, da SKAT blev lukket og erstattet af syv nye styrelser. Det er Motorstyrelsens opgave at sikre, at alle motorkøretøjer er registreret korrekt, og at værdifastsættelse og afgiftsberegning sker på et ensartet og gennemskueligt grundlag. Motorstyrelsen har hovedkontor i Aalborg og beskæftiger omkring 400 medarbejdere.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start