Ny dims fra Denali giver dig styr på lyset - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Ny dims fra Denali giver dig styr på lyset

Med DialDim kan du tilpasse dit ekstralys ligesom du gerne vil have det
Nicolaus Johansen
23/04-2022 kl. 07:12

Nogle elsker dem, og andre elsker at hade dem – ekstralygterne på motorcykler. For førstnævnte gruppe byder Denali sig til med deres seneste opfindelse, nemlig DialDim Lightning Controller. En smart dims der kan styre lys og lygter på en smart facon.

Snedig styring
En knap, to kredsløb, uendelig kontrol – det er sloganet for den nyeste opfindelse fra amerikanske Denali, der har været under udvikling i over et år. Ideen er, at gøre det ekstra lys, som mange ynder at klistre på deres motorcykler, ofte adventuremaskiner, en lille smule smartere.

DialDim styres med en rund kontakt, som gør opmærksom på sig selv med en lysende ring. Kontakten kontrollerer to uafhængige kredsløb, som kan styre hvert sit sæt ekstralamper. Eksempelvis et sæt tågelygter og ekstra fjernlys.
Fra kontakten kan hvert sæt lygter tændes, slukkes eller dæmpes, men systemet har flere tricks i ærmet.

Herfra styres de mange smarte funktioner

Med DialDim kan du synkronisere dine ekstra lygter med det lange lys, således at de tænder sammen. Du kan også aktivere “Stealth Mode” så alt lys er slukket, men tænder når du aktiverer kontakten til det lange lys. En indstilling som måske ikke er så brugbar i Danmark, hvor der krav om kørelys i dagtimerne, men er du en listig skovsniger på jagt efter dåvildt i de tidlige morgentimer kunne funktionen måske være praktisk?

Har du installeret ekstra positionslys, kan du også få disse til at blinke synkroniseret med standardblinkene. Vi kan dog ikke garantere, at du får det setup forbi en synsmand.

Mere brugbar er indstillingen hvor ekstralyset slukker, når du aktiverer dit blinklys. På den måde risikerer du ikke, at dit blinklys drukner i det store lysshow. Det ses også på flere moderne biler med LED-belysning, hvor den ene forlygte dæmpes, eller helt slukkes, når blinket aktiveres i samme side.

Overblik DialDim sættet

Du kan også programmere systemet således, at alt lys blinker når du aktiverer dit horn, så du tiltrækker dig maksimal opmærksomhed.

Systemet er beskyttet af elektroniske sikringer, og alt efter hvilken slags ekstralygter du installerer, kan du indstille hvor mange ampere hvert kredsløb skal slå fra ved.
DialDim holder også øje med hvor megen saft og kraft der er på dit batteri. Kommer du under 11,8 volt lyser ringen rød, og falder spændingen under 10,8 volt, vil dit ekstra lys ikke kunne tænde.

Modelspecifik og universel
Denali fortæller, at DialDim er fuldstændig universel, og kan monteres på hvilket som helst køretøj, så længe det har et batteri. Så uagtet om der er tale om en motorcykel af ældre dato, en spritny, eller den gamle jagt-ATV, så kan DialDim skrues på, og få styr på dit ekstra lys.

Til udvalgte modeller er der dedikerede ledningskit, som gør monteringen af DialDim til en overskuelig opgave for enhver hobbymekaniker. På nuværende tidspunkt er der særlige plug’n’play sæt til Harley-Davidson Pan America, Yamaha Ténénré 700, Honda CRF 1100 Africa Twin og den legendariske Kawasaki KLR 650, som vi dog ikke kan erhverve os herhjemme.

Tilgængelig i Danmark
Af og til hænder det, at vi falder fede dimser og smarte opfindelser, som desværre ikke kommer til Danmark. Sådan forholder det sig heldigvis ikke for dem, som efter have læst artiklen her, skulle ønske sig en DialDim Lightning Controller.
Vi har nemlig haft fat i en Denali-forhandler som fortæller, at systemet kan købes her i landet allerede nu, og prisen lander på 1.499 kr.

Vil du se mere til det smarte lygtestyringssystem, kan du i videoen herunder se Nate Bastien, som er produktudviklingschef hos Denali, forklare i detaljer om DialDim Lighting Controller.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start