Husqvarna E-pilen og Norden 901 - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Husqvarna E-pilen og Norden 901

Mikkel Sølvkjær
07/09-2020 kl. 09:00

Pierer Mobility AG, der ejer KTM, GasGas og Husqvarna, har haft god vind i sejlene gennem de seneste år.
Med 280.099 solgte KTM og Husky motorcykler i 2019, er der tale om en stigning på 7% i forhold til året før, og salgskurven er pænt opadgående.

Under sidste investorpræsentation fremlagde Østrigerne en række nye tiltag, der vidner om flere spændende fremtidige projekter.

Heriblandt finder vi produkt strategien “Zero Emission” for Husqvarna med udgangspunkt i lette urbane køretøjer.
Der er både en el-cykel, en E-scooter og en lille motorcykel i form af E-pilen – en af art af de flotte Vitpilen og Svartpilen.

Husqvarna E-pilen forventes at komme i 2022

E-Pilen er stadig under udvikling, men det forlyder at modellen får et modulopbygget batteri system og en ydelse på enten 5,4 hk eller 13,5 hk.
Den passer altså direkte ind i A1 kategorien, og med en god bundstærk el-motor lyder det egentlig meget underholdende til bykørsel.

Produktionen skal foregå hos indiske Bajaj, som vi også har set med en del andet isenkram fra KTM og Husqvarna, og forventet lancering af den lille Husky elektriker er sat til 2022.

Norden 901 er forhåbentlig snart på trapperne

E-Pilen var ikke det eneste læk fra Pierer gruppens oplæg for de nysgerrige investorer, nej, der dukkede såmænd også et relativt dårligt billede af Husqvarna Norden 901 op.

Billedet i sig selv er ikke super interessant, men det er omstændighederne og sammenhængen.
Sidste år stod den fede adventure motorcykel som koncept på EICMA udstillingen og tiltrak sig stor opmærksomhed, og nu er modellen faktisk rykket ind som en del af Husqvarna’s portefølje.

Udviklingen af den 890 kubik store motor vi så på 890 Duke, der officielt blev præsenteret d. 31 marts i år, kan meget vel finde vej til Norden 901, og vi forestiller os derfor, at den snart er klar til lancering – eller sagt på en anden måde, vi krydser alt der kan krydses, og håber den er på vej, for den ser voldsomt fed ud.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start