Honda søger patent på hjelm med ansigtsgenkendelse
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Honda søger spændende patent

Styrthjelm med ansigtsgenkendelse
Steffen F. Olesen
08/05-2019 kl. 00:01

Først var der slet ingen nøgle, så kom den mekaniske nøgle, derefter den ”elektriske nøgle” med indbygget microchip som snakker sammen med startspærren, og afslutningsvis nøglefri betjening, hvilket jo er ganske smart.

Ulempen ved nutidens nøglefri betjening er at man – trods navnet – ikke slipper for at medbringe en nøgle, men blot slipper for at stikke den i tændingslåsen. Ydermere er man i farezonen for at få scannet nøglens unikke kode når man står i kø på tanken, hvorefter personen med scanneren uden yderligere besvær, kan liste afsted på din motorcykel. 

Heldigvis hører vi sjældent om sådanne situationer her i landet.  

Men findes der en løsning på problemet? At sige at Honda har fundet løsningen, er nok at gøde plænen for meget, men om ikke andet har de taget et skridt i den rigtige retning.

Honda har indsendt patenttegninger over en ansigtsgenkendelses-hjelm, som har et kamera installeret i indtrækket. 

Idéen er at føreren af køretøjet skal kigge ind i hjelmen, umiddelbart inden den ryger på knolden. Ansigtsgenkendelsessystemet vil – hvis ansigtet er godkendt i systemet – sende et signal til motorcyklens sikkerhedssystem, som låser op for styrlåsen, og sikkert også startspærre.

Idéen er vel egentlig smart nok, men jeg kan ikke undgå at tænke over et par problemstillinger. 

Først og fremmest er det trådløs teknologi, og så snart man har en trådløs forbindelse, har man en usikker forbindelse. Det bliver uden tvivl sværere for tyveknægte at knække koden, men med tiden finder de vel en vej igennem, eller uden om systemet.

Nå det så er sagt, så er det også slut med at låse hjelmen fast til motorcyklen når man er på tur. Andre medier har til denne problemstilling foreslået, at hjelmen så kan opmagasineres i sidetasker eller topboks, som er aflåst på traditionel vis. 

Men så kommer vi tilbage til historiens begyndelse, hvor vi med nøglefri betjening, alligevel er afhængig af en fysisk nøgle.

Honda brager for tiden frem med alverdens teknologiske kreationer – eksempelvis en snublefri motorcykel – og om en ansigtsgenkendelses-hjelm komme på markedet i nærmeste fremtid er nok tvivlsomt, men mon ikke vi bevæger os i den retning.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start