Honda's 70 års jubilæum - Runder 400 mio. enheder
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Honda runder 400 millioner enheder

Honda fejrer i år 70 års jubilæum samt produktion af 400 millioner enheder.
Steffen F. Olesen
23/12-2019 kl. 10:45

I dag er det rundt regnet 70 år siden at Honda’s første Dream D-Type rullede af produktionsbåndet i Japan, blot ét år efter grundlæggelsen af virksomheden, som i år har markeret sig med et verdensomspændende produktionstal på ikke mindre end 400 millioner enheder totalt gennem årene.

Honda Dream D-Type 

Som du kan udlede af teksten ovenfor, blev Honda grundlagt i 1948, og åbnede omkring 15 år senere en fabrik i Belgien med henblik på masseproduktion. Siden da har virksomheden flere gange udvidet forretningen, så der nu findes 35 produktionsfaciliteter i 25 lande i Europa, Asien, Afrika og Amerika – Alt sammen med det fundamentale princip i baghovedet, at der skal produceres tilstrækkeligt med motorcykler på stedet til at dække den lokale efterspørgsel.

Honda er leveringsdygtig i en bred række spændende og – ifølge producenten selv – dynamiske motorcykler og scootere til det globale marked. En produktportefølje der i dag indeholder alt fra 50cc pendlermaskiner over mellemklasse nakedbikes til potente streetfightere i literklassen, 1100cc knoldhoppere, 1800cc touringslæder og selvfølgelig den knivskarpe CBR1000RR-R.

Og man kan selvfølgelig ikke nævne Honda og historie i samme åndedrag, uden et billede af den ikoniske Honda CB 750 Four der tog verden med storm i 1969. Et forrygende højteknologisk firecylindret monster, der efter producentens oplysninger leverede ikke mindre end 68 løsslupne fyrige hestekræfter. Efter datidens forhold kunne det ikke blive meget vildere, og modellen er i dag en eftertragtet klassiker.

1969 Honda CB 750 Four

Siden den første sten til virksomhedens fundament blev lagt, har Honda fokuseret på at producere maskiner, som lever op til forbrugernes mange varierende behov og ønsker. Produktionen af motorcykler er altid foregået med den grundlæggende filosofi, at teknologiske landvindinger skal være til gavn for folket, og deri skal man nok finde en af de væsentlige faktorer for virksomhedens ubestridelige succes.

En succes som bekræftes af at Honda i 1997 nåede en helt fantastisk milepæl, og kunne bryste sig af at have produceret 100 millioner enheder.

I 2014 blev der for alvor blæst balloner op og pustet serpentiner, da virksomheden rundede produktion af imponerende 300 millioner enheder, og i år kan regnskabsafdelingen så lægge yderligere 100 millioner oven i hatten.

2018 var et godt år for Honda, da man for første gang i virksomhedens historie producerede mere end 20 millioner enheder på et enkelt år – Det er altså omkring 54.800 enheder på daglig basis!

Honda Super Cup er produceret i mere end 100 mio. eksemplarer

Det er rigtig mange motorcykler, men vi må også lige huske på, at den utrolig populære Honda Super Cup i 2008 blev noteret for en samlet volumen på 60 mio. producerede enheder siden introduktionen i 1958, og i 2017 slog sin popularitet fast med syvtommersøm.

Se artiklen Honda-klassiker runder 100 millioner milepæl, og hvis du er inkarneret Honda Super Cub fan, kunne du måske have interesse i at læse vores minitest af Honda C125 Super Cup, som også er på Honda's danske modelprogram.

Tillykke til Honda med de fornemme produktionstal, og fortsæt endelig det gode arbejde. 

Takahiro Hachigo, Chief Executive Officer, Honda Motor Co., Ltd

“For 70 years Honda has provided to customers worldwide motorcycles that make life easier and enjoyable. As a result, we have achieved our 400 million-unit milestone. I am grateful to all of our customers, and everyone involved in development, manufacturing, sales and service of our products. We will continue to do our best to provide attractive products that meet the needs and dreams of customers worldwide”

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start