Fra Italien til Nordkap på en enkelt tankfuld - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Fra Italien til Nordkap på en enkelt tankfuld

Den opsigtsvækkende bedrift indbragte udstyrsproducenten Acerbis deres første Guinness World Record.
CO
18/06-2023 kl. 10:43

Er det skørt at køre mere end 4.000 kilometer på en Honda Monkey uden et eneste tankstop?
Det mener de åbenbart ikke hos den italienske udstyrsproducent Acerbis, der som du for nogle dage siden kunne læse her på MagaCin i Længste distance på en Honda Monkey, i anledning af virksomhedens 50-års jubilæum havde udtænkt det ret specielle projekt.

4183,1 kilometer
Som sagt så gjort, og for en uges tid siden sendte Acerbis altså en alternativt udstyret Honda Monkey med en specialbygget benzintank der rummer 108 liter ud på en længere tur, hvor udgangspunktet var Acerbis hovedkvarter i Albino – Italien.
Den pænt lange køretur gik over Brennerpasset, gennem Østrig, Tyskland, Danmark, Sverige, Finland og sluttede som planlagt i Norge 14. Juni, hvor Monkey’en efter en køretur på 4.183,8 kilometer med en gennemsnitshastighed på 70 km/t nåede Nordkap.
Den imponerende tur på et enkelt tankstop blev gennemført af de tre førere Alicia Sornosa, Andrea Rastrelli og Maurizio Vettor, som på skift kørte den usædvanlige Honda Monkey.

Det hører som en indskudt bemærkning med til historien, at benzintanken faktisk ikke var tom, da holdet nåede Nordkap.
Så derfor skulle turen fortsætte indtil den sidste dråbe er brugt.
Se mange flere billeder fra den usædvanlige tur her.

Ny Guinness World Record
Med den usædvanlige bedrift høstede Acerbis sin første Guiness World Record, og CEO of Acerbis Guido Acerbis er i dette nyhedsbrev på Acerbis website frit oversat citeret for følgende:
“Som barn beundrede jeg den Guinness World Records book mine bedsteforældre havde givet mig, og drømte om selv at blive optaget i den.
I dag er det takket være et beslutsomt og motiveret team blevet en realitet.
Tak til alle jer som har gjort dette muligt, og der er mange af jer”
.
Og den afsluttende bemærkning er ikke skudt helt ved siden af.

Uvurderlig hjælp
For projektet var tilsyneladende kun muligt med uvurderlig hjælp fra partnerne Garmin, Honda Red Moto, Repsol samt SKF, og derudover også støtten fra CMV Meccanica s.r.l., Digital Communication, Domenico Carminati & c. Snc, Drudi Performance, MEFO, Moto Macchion, Pagani s.r.l., Sella Race og Verniciatura d’Arcore.

Stort tillykke både til Acerbis med den nye Guinness World Record, og selvfølgelig også tillykke til de tre førere af Monkey’en, der formentlig også kan skrive under på, at det er en fordel at have en god bagdel, når den slags usædvanlige rekordforsøg gennemføres.
Akkurat lige som Iván Cervantes der for ganske nylig høstede en Guinness World Record ved at køre 4012 kilometer på 24 timer.

For dem der synes, at Acerbis’ projekt var tilstrækkeligt bemærkelsesværdigt til at dykke yderligere ned i historien bag, så har mærket forud for rekordforsøget delt en række videoer fra de indledende øvelser, som kan ses nedenfor.

Og så napper vi da også lige for en god ordens skyld videoen What These Ithakhas Mean.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start