Længste distance på en Honda Monkey - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Længste distance på en Honda Monkey

Er det skørt at køre mere end 4.000 kilometer på en Honda Monkey uden et eneste tankstop?
Steffen F. Olesen
14/06-2023 kl. 12:32

For fire dage siden – d. 10/6 – pustede Team Acerbis vind i sejlene på et lidt vildt projekt som går ud på, at tilbagelægge ikke mindre end 4.358 kilometer på nakken af en Honda Monkey… UDEN AT TANKSTOP!

Rekordforsøget skal som nævnt ske i sadlen på et eksemplar af Honda’s lille Monkey, men i en noget anderledes og overdimensioneret forklædning.
For eftermarkedsproducenten har ikke blot monteret en håndfuld ekstra tanke på siden af den lille Honda, men derimod konstrueret en helt ny tank, som kan rumme ikke mindre end 108 liter drivmiddel, og som du kan se på billederne fylder den ret godt i landskabet.

Planlægningen af projektet – som har fået navnet AC50 – startede allerede i 2021, men det er helt bevidst at det finder sted nu, da 2023 er det år Acerbis fylder 50 år.
Og at kaste sig ud i så skørt og iøjnefaldende et projekt må da siges at være en helt formidabel måde, at gøre opmærksom på sin virksomhed i den anledning.

Turen, som startede i Albino i Italien og har slutpunkt i NordKapp, er nøje tilrettelagt, da planen jo er at gennemføre rejsen uden et eneste tankstop, og derved fortjene en plads i Guinness Rekordbog.
Men faktisk forventer Team Acerbis ikke, at den lille Monkey kører på dampene når den rammer Nordkapp, og derfor er planen at piloten, efter han har nået mållinjen, skal vende om og fortsætte tilbage til Sverige indtil tanken er fuldstændig tom.
Bare for at se, hvor langt de egentlig kan køre på én enkelt tankfuld.

Se teamet sende Honda’en afsted i opslaget her:

Om Team Acerbis kører rekorden i hus kan du følge med i på deres Instagram profil. Og at dømme ud fra billedet du ser over artiklen er planen, at Monkey’en skal ramme Nordkapp i dag, efter at have kørt gennem lande som Østrig, Tyskland, Danmark, Sverige, Finland og Norge.

Så skulle du have været så heldig, at spotte den finurligt udseende Monkey på de danske motorveje i går eller forgårs, og har taget et billede af den, er du da meget velkommen til at dele det i kommentarsporet til denne artikel på MagaCin’s Facebok.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start