Første Superleggera V4 er langet over disken - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Første Superleggera V4 er langet over disken

Med et prisskilt på 1.924.490 danske kroner, er der tale om en helt speciel motorcykel, og det kræver selvfølgelig en helt speciel overlevering til den første kunde
Mikkel Sølvkjær
02/07-2020 kl. 05:00

Det er ikke hverdag vi støder på motorcykler af den her kaliber, og i særdeleshed ikke til gadebrug – med 234hk til 152,2kg er der tale om en symfoni af rendyrket galsskab og ægte passioneret italiensk temperament.

En vanvittig overflod af ekslusive detaljer som stel, bagsvinger og fælge fremstillet af kulfiber, giver sammen med top komponenter fra blandt andre Brembo og Öhlins en ultra gennemført og eksklusiv fuldblodsracer.

I løbet af vinteren fik vi modellen at se gennem række videoer med undertitlen projekt 1708, men de forsvandt og dukkede op igen på lettere mystisk vis – heldigvis kom en video ind fra højre, og vi så Superleggera V4 blive fyret af på racerbane, hvor Ducati lukkede op for fede billeder og et fantastisk soundtrack fra de fire cylindre.

Med et vægt/kraft forhold på 0,64kg/hk er der tale om en hardcore racer

For ganske nylig overrakte italienerne så den første solgte Superleggera V4 til en spændt ny ejer fra Belgien – den heldige Ducatisti Filip Van Schil, som allerede ejer ni Ducati motorcykler i forvejen.

Ved overdragelsen af Superleggera V4 nummer 001/500, blev Van Schil inviteret til fabrikken i Borgo Panigale til en ekstra speciel rundtur, hvor han mødte de arbejdere, som fremstillede motoren til lige præcis hans motorcykel.

Den heldige ejer af Superleggera V4 nr. 001 vises rundt på fabrikken

Med i købet fulgte også en omgang banekørsel på Mugello ombord på en Panigale V4 R, der deltager i SBK mesterskabet – alt sammen en del af Ducati’s ”Superbike Experience”, der bliver tilbudt nye ejere af Superleggera V4.

Førsteudgaven af den specielle racer blev overrakt af Direktør Claudio Domenicali selv, og ceremonien fandt sted i Ducati Design Centre, hvor sløret blev løftet, og Filip Van Schil kunne se sit indkøb helt tæt på for første gang.

Direktør Domenicali og den nye ejer Van Schil løfter det knaldrøde slør

Det var bestemt ikke en ligegyldig begivenhed for belgieren, og han udtalte i forbindelse med invitationen til dagen, at han fik nervøse gummiben, på trods af, at han selv havde opsøgt Ducati for at investere i den vilde superbike.

When I received the call and the official invitation to come to Borgo Panigale to collect my Superleggera V4, the 001 of 500, although I have always been a Ducatista, my legs trembled with emotion,” sagde Filip Van Schil. “A welcome like this, even though I was the first to call and order the bike, is something unimaginable. Receiving it directly in the company and touching the passion of the people who work in Borgo Panigale is an experience that I will always remember. Days like this are what make Ducati unique and different from all the other motorcycle manufacturers.”

Belgieren fik også overleveret en håndlavet skulptur af raceren – mon ikke den skal stå på natbordet

Ved siden af den flotte præsentation og overrækkelse af motorcyklen, følger også muligheden for at få en skræddersyet Superleggera læderdragt med indbygget Air-bag, en carbon hjelm og et racing kit til motorcyklen. Hvad kittet indeholder er ikke specificeret.

Og endnu mere vildt og eksklusivt, så får 30 nye ejere, ud af de 500 eksemplarer af V4-raceren der skal fremstilles, en fuldstændig unik chance for at købe adgang til Ducati MotoGP Experience. En oplevelse som for første gang nogensinde giver ”normale mennesker” muligheden for at køre en ægte MotoGP racer, og endda med en hel skare af Ducati teknikere til at optimere oplevelsen – det må være en helt sindssyg oplevelse.

Vi skal ikke være for små til at indrømme en smule misundelse en gang i mellem, og her befinder vi os i et tilfælde, hvor den slags grimme følelser presser sig på, men det er kun fordi at Superleggera V4 er en rendyrket drømmemaskine – for ikke at nævne turen på GP-maskinen.

Uanset hvad, så er Belgiske Filip Van Schil en meget heldig mand og skulle han læse med her og føle en smule medynk med os, så er vi helt klar til en lille prøvetur.

Vi siger stort tillykke til den nye ejer.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start