Ducati sætter historisk rekord - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Ducati sætter historisk rekord

Ducati havde fart på i 2022, og det afspejler sig i regnskabet.
Steffen F. Olesen
20/03-2023 kl. 09:56

For lidt tid siden kunne Ducati med stolthed i stemmen fortælle, at 2022 har været et ganske forrygende år for den italienske motorcykelproducent.
Alene antallet af motorcykler som blev skibet afsted til kunder, var med et samlet antal på 61.562 enheder en flot bedrift, som betød en vækst på 3,6% i forhold til året før.

Det er jo fantastiske tal når man driver virksomhed, men økonomien er også nødt til at følge med; og det må man i den grad sige, at den gjorde i Borgo Panigale.
For den endelige opgørelse for 2022 viser nemlig, at Ducati har ramt en historisk – og i manges øjne astronomisk – milepæl.

1.089.000.000 Euro stod der på den nederste linje efter tallene var gjort op for årets omsætning, og således nåede man i denne afdeling af regnskabet en vækst på 24% over forrige års 878 millioner Euro.

Det kan for nogle lyde lidt mystisk, at man kan skrabe så mange flere sedler sammen, når nu tallet for antal solgte motorcykler ikke er i nærheden af at være lige så flot. Men her skal man lige huske på, at de store motorcykelproducenter laver meget mere end blot at sælge motorcykler til menigmand.

Eksempelvis er Ducati som bekendt ret aktive i motorsport, hvor man til i år har scoret sig en kontrakt som eneleverandør af elektriske racere til MotoE-klassen.

Claudio Domenicali, CEO Ducati: “For the first time in our history, we passed the 60,000-bikes mark and we overtook 1 billion euros in revenue. This establishes 2022 as the best year ever for Ducati in several aspects, starting from the great sales and financial performance to the successes in MotoGP and WorldSBK. We are on a positive trend that in the last years has seen Ducati grow and establish itself as an increasingly solid company. As a brand that is an expression of Made in Italy, innovation, design and technology, we keep our focus on delivering exciting experiences on and off motorcycles to passionate Ducatisti all over the world.”

Som du nok kan udlede af ovenstående udtalelse fra Ducati-chefen, så er han ret begejstret over indsatsen.
Han har også tidligere udtalt, at der i motorcykelverden er mere fokus på Ducati end nogensinde før, og at dette blandt andet skyldes resultaterne i motorsportsafdelingen.

Det afspejler sig i salget, hvor modeller som Ducati Monster og Scrambler Ducati, med et samlet salg på hhv. 7.971 og 6.880 enheder, samlet set har solgt lige så godt som den dyre men dejlige Multistrada V4.

Det er altså andet år i streg Ducati sætter personlig salgsrekord, og med et samlet antal forhandlere som lyder 821 ved udgangen af 2022, bliver farten nok ikke sat ned i år, hvor kunder har mulighed for gå ind i en Ducati-forretning i ikke mindre end 96 lande.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start