Dansk motorcykelkoncept med ubegrænsede muligheder - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Dansk motorcykelkoncept med ubegrænsede muligheder

Se videoen med den ret usædvanlige elektriske prototype fra danske Poulsen Motors.
CO
29/12-2023 kl. 11:14

Her til lands er vi ikke just forvænte med nationale motorcykelproducenter, men det kan der heldigvis ændres på.
Poulsen Motors går mod strømmen, og har skabt et nyt motorcykelkoncept, hvor mulighederne er ubegrænsede.
Sådan står der frit oversat i opslaget på Instagram, der kan ses længere nede i artiklen.

Opstart som ny dansk motorcykelproducent er ikke verdens letteste sag, da betragtelige investeringer er påkrævet, og derfor har eksempelvis danske Nimbus Motorcycles, der senest har annonceret et nyligt indgået samarbejde med italienske Energica ad flere omgange efterlyst investorer.
Og lige præcis investorer søges da også af Poulsen Motors, der modsat Nimbus allerede har fremstillet prototypen af mærkets elektriske motorcykel, som det tydeligvis fremgår af videoen, der er sakset fra Poulsen Motors’ Instagram konto, og som kan ses under dette afsnit.

Specifikationerne for den elektriske motorcykel fra Poulsen Motors fremgår af opstartsvirksomhedens website, hvor der under punktet Data kan læses om en motorydelse på 35kW, hvilket skulle række til en tophastighed på 200 km/t samt en batterikapacitet, som giver en rækkevidde på 300 km.

Køretøjets vægt opgives til 200 kg, overførslen af motorens kræfter til baghjulet sker via remtræk, og akselafstanden på 1580 mm kan blandt andet tilskrives motorcyklens knap så sædvanlige opbygning med svinggaffel både for og bag, så styringen af forhjulet håndteres gennem forhjulets nav.
Men det er ikke motorcyklens eneste usædvanlige feature.

For der hvor benzintanken normalt findes på en konventionel motorcykel med forbrændingsmotor, er den elektriske motorcykel fra Poulsen Motors i stedet udstyret med en kuffert, der kan afmonteres med et snuptag.

Altså yderligere en ret usædvanlig feature, og i følge det danske mærkes website fremstilles motorcyklen på lige så usædvanlig vis.
Samling af motorcyklerne kræver nemlig ikke specialværktøj, og stumperne som Poulsen Motors får leveret fra underleverandører, kan sendes til forhandlere, hvor kunden sågar selv kan være med til at samle sin motorcykel.
“Our motorcycle can be assembled anytime and anywhere.”

Nederst på hjemmesiden der er linket til herover, oplyser virksomheden om, at man stadig søger investorer.
Det bliver interessant at følge, om opstartsvirksomheden med tiden får gang i serieproduktion af dansk fremstillede motorcykler, der forventes at komme til at koste i omegnen af Dkr. 350.000,-

Den næste prototype skal angiveligt udvikles til at kunne indregistreres i 2024, og i 2026 skulle de første købere efter planen få leveret deres elektriske motorcykel fra Poulsen Motors.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start