Ny elektrisk Nimbus får Energica Inside - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Ny elektrisk Nimbus får Energica Inside

Italienske Energica bliver motorleverandør for det genoplivede danske motorcykelmærke Nimbus, som vil have en prototype af den dansk producerede elektriske motorcykel klar i forsommeren 2024.
CO
20/12-2023 kl. 14:25

MagaCin’s artikel Sidste nyt fra Nimbus Motorcycles Danmark bragte i sommeren 2023 de seneste nyheder fra det genoplivede danske motorcykelmærke, og artiklen indeholdt en video med bestyrelsesmedlem Torben Eckardt, der blev optaget umiddelbart efter generalforsamlingen hos Nimbus Motorcycles Danmark 17. Juni.

Projektet med at puste nyt liv i dansk producerede Nimbus motorcykler indebærer, som den velorienterede MagaCin læser ved, at forbrændingsmotoren udskiftes med elmotor og batterier.

En prototype af den elektriske motorcykel skulle oprindeligt, som det fremgår af videoen i artiklen der er linket til herover have stået klar i efteråret 2023.

Det seneste delmål vedrørende finansiering blev indfriet i September 2023, hvorefter Nimbus rettede en tak til virksomhedens investorer.

Dermed blev i hvert fald et enkelt et delmål succesfuldt nået, men det gik tilsyneladende ikke helt efter planen med fremstilling af prototypen for den elektriske motorcykel.

Det må imidlertid betragtes som et mindre bump på vejen, for nu forventer Nimbus ikke blot – som tilkendegivet på Nimbus Motorcycles website – at fremstilling af prototypen går i gang kort efter nytår 2024, men også at motorcyklen lidt overraskende får et vitalt italiensk islæt.

Nimbus har nemlig for ganske nylig løftet sløret for hvem der kommer til at levere el-motoren.
Det bliver det italienske mærke Energica, som blandt andet er leveringsdygtig i modellerne Energica EsseEsse9, Energica Eva Ribelle og Energica Ego.

Tre rigtig spændende modeller som MagaCin havde fornøjelsen af at prøvekøre i sommeren 2022, og som blev fulgt til dørs med prøvekørslen af Energica Experia Green Tourer en måneds tid senere.

“Vi vil med vores størrelse aldrig med fordel selv kunne udvikle og producere de vitale tekniske dele i Danmark, så det har været essentielt at finde et kvalitetsbrand i Europa der kunne løse denne opgave.
Den nye el-drevne Nimbus motorcykel vil ikke blive med så høj tophastighed og acceleration som Energicas egne motorcykler, da disse har en tophastighed på over 200 km/timen og 0-100 km/h på 2.5 sekund.
Nimbus Motorcycles satser på ca. 150-160 km/t og en acceleration fra 0-100 km/t på 4-5 sek, så det er faktisk en lidt nedskaleret udgave af Energicas egen, der kommer på markedet i Danmark i løbet af 2025
.

Herover uddrag fra Nimbus Motorcycles pressemeddelelse med titlen Dansk Nimbus motorcykel med italiensk teknik om samarbejdet med den italienske producent, der som bekendt var oprindelig leverandør til motorsportens Moto-e klasse, der blev etableret i 2019.

Energic’a drivlinje har imponeret i samtlige det italienske mærkes egen modeller, som MagaCin har prøvekørt.
Derfor betragter vi det nyligt indgåede samarbejde mellem Nimbus og Energica som lidt af et scoop.

Det bliver ret spændende ikke blot at se den kommende prototype med Energica Inside for Nimbus elektriske motorcykel i forsommeren 2024, men også at følge den planlagte markedsføringskampagne, der med Nimbus Motorcycles’s egne ord skulle blive søsat i 4. kvartal 2024, og med efterfølgende levering af de første serieproducerede elektriske motorcykler til kunderne i foråret 2025.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start