Buell Super Cruiser: Den hotteste mc på markedet - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Buell Super Cruiser: Den hotteste mc på markedet

I samarbejde med Roland Sands gør Buell klar til indtage tronen blandt powercruisere
Nicolaus Johansen
15/02-2023 kl. 09:36

Nu gør den amerikanske motorcykelproducent Buell sig klar til at sende en seriøs powercruiser på markedet.
Den nye cruiser er skabt i samarbejde med den berømte motorcykelbygger Roland Sands, og ifølge bagmændene kommer Super Cruiser, som er modellens officielle navn, til at sende dækrester i retning af konkurrenter som Triumph Rocket 3 og Ducati Diavel, som ellers er blevet genfødt med fire afgangsrør.

Motoren er selvfølgelig altafgørende hvis man vil være konge i powercruiser klassen, og den V-twin som driver Buell Super Cruiser er da også den samme som sidder i superbiken Buell Hammerhead og Buell Baja DR.
Det betyder, at Super Cruiser får hele 185 hestekræfter at gøre godt med ved ikke særligt cruiser-agtige 10.600 o/min, samt næsten 140 Nm på momentsiden.

Dækrøg skulle nok være en mulighed på Super Cruiser

Motoren er ikke det eneste som Super Cruiser har lånt fra andre modeller i Buell’s lineup, da både forgaffel, bagsvinger og hjul er hentet fra Hammerhead.
Desuden er det værd at bemærke, at Super Cruiser ruller på 17″ hjul for og agter, så det skulle nok være til at få nogle sportslige dæk på fælgene.

Endvidere er det værd at bide mærke i, at fodhvilerne ikke sidder langt fremme, som det ellers ofte ses på amerikanske cruisere, men lige under single sædet, hvorved førergeometrien læner sig op ad det sportslige.
Typisk for Buell sidder der en enorm perimeterbremseskive på forhjulet, der bliver nappet om af en ottestemplet bremsekaliber, så den kommende powercruiser også er nok med på noget sjov og spas, når vejen bugter sig.

Buell Super Cruiser

Ved afsløringen gav chefen for Buell, Bill Melvin, maskinen et par ord med på vejen, og han lagde ikke fingre imellem. Ifølge CEO’en bliver Buell Super Cruiser den fedeste cruiser på vejen.

Our Buell Super Cruiser will be the hottest bike on the market. Period.

Bill Melvin

Roland Sands beskrev ved lanceringen, hvordan et samarbejde omkring en powercruiser gav helt og aldeles mening, og hvordan motorcyklen nærmest designede sig selv, fordi projektet bare gav så god mening for ham.

Selvom tæppet er blevet hevet af nyheden tidligt i 2023, kommer vi til at holde nytårsaften to gange, inden de første Buell Super Cruisere kommer ud på gader og stræder. Men vil du sikre dig et eksemplar, kan du dog allerede nu lægge et ydmygt depositum på 50 dollars via Buell’s hjemmeside.

Hvad modellen har kostet dig når den lander i garagen er der indtil videre ingen forlydender om.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start