Buell er tilbage - igen, igen - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Buell er tilbage – igen, igen

Fire modeller allerede på programmet
Steffen Olesen
20/02-2021 kl. 09:45

Man skulle tro det var løgn, men Buell Motorcycles er på banen igen, igen.
Nøjagtig ligesom en korkprop, der bliver ved med at poppe op til overfladen, uanset hvor mange gange den dukkes.

Eric Buell
Introduktion til navnet burde velsagtens være overflødig for garvede motorcykelentusiaster, men nytilkomne bør vide, at Eric Buell’s firma Buell Motorcycles blev grundlagt i 1984, og at den nu 70-årige amerikaners kreationer i form af eksempelvis Buell XBR9, Buell 1125R og andre modeller gennem tiden har været på markedet i forskellige firmakonstellationer.
Herunder en periode, hvor Harley-Davidson i 1998 købte 47% af aktierne i Buell Motorcycles.

Uagtet rækken af kuldsejlede projekter har Buell Motorcycles for ganske nylig delt nyheden om, at Buell vil lancere ikke mindre end 10 nye performance modeller inden 2024.

Have you heard?? Buell is Back!!! #buell #buellmotorcycles #buellnation #handbuilt #follow #motorcycle #motorcycles #redwhiteandbuell #vtwin #americanmade #1190rx #news #share #like #exciting!

Slået op af Buell MotorcyclesTorsdag den 18. februar 2021

10 modeller klar i 2024
Det ser rigtig spændende ud, og vi motorcykelentusiaster byder Buell Motorcycles velkommen tilbage.
Buellmotorcycle.com som er den genopståede motorcykelproducents officielle hjemmeside kan du læse, at de 10 modeller Buell Motorcycles vil være klar med i 2024 omfatter varianter indenfor segmenterne Superbikes, Performance bikes, Dirt-bikes, Dual-Sport, Touring samt Cruisere.
Derudover erfarer vi, at virksomheden udforsker muligheden for at udvikle elektriske motorcykler, og er åbne for samarbejde med andre virksomheder.
I 2019 var Eric Buell involveret i elektriske motorcykler. Det kan du læse mere om i Gæt hvem der er tilbage?

I produktion nu
Det fremgår også af virksomhedens nyhedsbrev, at modellerne der i øjeblikket er i produktion, er baseret på 1190’eren med højtydende motor, benzintank i stellet og forhjulets perimeter-bremseskive som mange nok nikker genkendende til.
“Buell is back!” citeres Bill Melvin som er virksomhedens CEO for i nyhedsbrevet, og fortæller frit oversat videre at “vi er fornøjede over at bringe Buell tilbage i et fantastisk udvalg af Superbikes og performance motorcykler.
Vi starter med den hurtigste serieproducerede amerikanske motorcykel, som er håndbygget i USA, så det er en god start.”

Fire modeller
På Buell Motorcycles hjemmeside præsenteres foreløbig fire modeller.
Den sportslige Hammerhead 1190RX, den mere gadeorienterede 1190SX som kan leveres i Carbon Fiber eller Black Mamba udgave, eventyreren 1190 Super Touring og knoldhopperen / Dirt-Trackeren 1190HCR med en opgivet tør vægt på 161 kg.
Alle udstyret med en 1190cc vandkølet 72° V-Twin der leverer 185 hestekræfter v. 10600 omdr. og et maksimalt drejningsmoment på 137,8 Nm v. 8200 omdr.

Spændende nyt fra Buell Motorcycles. Vi ønsker firmaet held og lykke med det seneste projekt, og følger naturligvis udviklingen med største interesse.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start