Begrænset oplag: Kawasaki Ninja ZX-10R Winter Test Edition - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Begrænset oplag: Kawasaki Ninja ZX-10R Winter Test Edition

Kawasaki lancerer igen ZX-10 i Winter Test Edition til de som bare gerne vil have lidt ekstra.
Steffen F. Olesen
12/12-2023 kl. 09:11

Mellemnavnet til Kawasakis kåbeklædte sportsjern er umiskendeligt et af de mest kendte, når motorcykler bliver bragt op som samtaleemne, hvor selv folk som ikke går op i verdens fedeste hobby, kan nikke genkendende til Ninja-navnet.

Det er i sagens natur velfortjent, da den japanske motorcykelproducent gennem efterhånden en hel del år har lagt sig i selen for at skabe superbikes som er konkurrencedygtige i flere road racing serier, og gentagende gange er trillet over målstregen i med en succesfølelse.

De fleste af os kan nok også blive enige om, at Kawasaki gerne snart må tage sig sammen og stille op i kongeklassen MotoGP; for vi har jo set i eksempelvis World Superbike, at ZX-10’eren sagtens kan skynde sig.
Og da Kawasaki så venligt udlånte et eksemplar til test forrige år – hvor MagaCin inviterede en af racer-rødderne fra gamle dage til leg på FDM Jyllandsingen – mærkede vi på egen krop, at ingeniørerne hos Kawasaki på ingen måde har ligget på den lade side.

Som en snebold i helvede
Den trofaste læser husker måske forrige gang vi havde en ZX-10R i testgaragen, hvor Carsten beskrev modellen som en snebold i helvede.

Den sammenligning kom af at der var tale om en såkaldt Winter Test Edition, som ifølge producenten selv var blevet testet, raffineret og godkendt af både Jonathan Rea og Tom Sykes inden lancering.
Derved opnåede man en gade-godkendt motorcykel, der var så tæt på en officiel Kawasaki World Superbike-maskine som muligt.

“Superfedt at det er så nemt for selv en gammel halvfed testpilot at krybe sammen bag kåbeglasset, og genialt at benene pr. automatik finder sit naturlige leje med knæene klistret til tankens sider”, sådan lød det fra Carsten efter han havde fyret flest mulige af de 200 heste af på Jyllandsringen tilbage i 2016.

Og der er ingen tvivl om, at Kawasaki ZX-10R kun er blevet bedre med årene. Og som du kan høre i videoen i 2021-testen, så fungerer den overbevisende lige ud af kassen.

Men skulle man alligevel mene, at Kawasaki ZX-10R ikke er fint nok klædt på i standardudgave, eller for den sags skyld med et ekstra R i rygsækken, så er der heldigvis også råd for det… Hvis du altså er hurtigt ude af starthullet!

Winter Test Edition anno 2024
For at fejre sin succes gennem årene har Kawasaki for nyligt lanceret et meget begrænset oplag af den seneste inkarnation i vinterklæder, hvor den tekniske afdeling af Kawasaki Racing Team har kræset lidt om maskineriet.

De 25 heldige som får fingrene i et eksemplar bliver således forkælet med en motorcykel, der er klædt i samme design som den officielle vinter test-cykel, og som naturligvis også er nummereret.
Hertil er modellen ab fabrik udstyret med et Akrapovic udstødningssystem, der ud fra billederne at dømme er stille nok til ikke at støde Bent-betjent.

Det er måske ikke alle der bliver lige ophidset af at betale ekstra for en “nummerplade”, nogle klistermærker og et udstødningssystem, som den lokale Kawasaki forhandler lige så godt kunne have leveret.
Men i det tilfælde kan det måske noget, at køberne får et VIP-pass til en valgfri afdeling af WorldSBK i 2024, som giver eksklusiv adgang til at komme helt tæt på de hårde hunde, hvor der bliver mulighed for et “meet and greet” med Alex Lowes og Axel Bassani.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start