2022 Ducati Scrambler 1100 Tribute PRO & Urban Motard - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

2022 Ducati Scrambler 1100 Tribute PRO & Urban Motard

To nyheder præsenteret ved dagens Ducati World Première 2022
Steffen Olesen
14/10-2021 kl. 19:07

Ducati World Première 2022 hvor den italienske producent præsenterer sine 2022 nyheder blev indledt 30. September med den officielle præsentation af 2022 udgaven af Ducati Multistrada V2, og i dag følger italienerne som annonceret i sidste måned op med den officielle præsentation af 2022 Ducati Scrambler 1100 Tribute PRO og Ducati Scrambler Urban Motard.
Præsentationen af nyhederne sker sædvanen tro via video, som denne gang er af ca. 12 minutters varighed, og som er iscenesat på Ducati’s eget museum i Borgo Panigale.

Som du kan se i videoen, er 2022 Ducati Scrambler 1100 Tribute PRO en hyldest til Ducatis luftkølede L-twin, der første gang så dagens lys i 1971, hvilket er lige præcis 50 år siden.

Moderne teknik i retro-indpakning
En retroinspireret model, hvor den mere moderne men stadig luftkølede 1079cc motor med desmodromisk ventilstyring, benzinindsprøjtning og RideByWire yder 86 hestekræfter v. 7500 omdr. og leverer et maksimalt drejningsmoment på 88 Nm v. 4.750 omdr.
En cool udseende model for nostalgikere og tilhængere af retro-stilen, som er udstyret med sortlakerede aluminiums egerfælge i størrelserne 18″ foran og 17″ bagerst, der er monteret med Pirelli MT 60 RS dæk.
Og så er den store Scrambler udstyret med den helt rigtige dobbelt oplagte udstødning.
Trods nostalgiske islæt, er Scrambler 1100 Tribute PRO stadig up-to-date med moderne teknologi, som eksempelvis LED lygteføring, de tre køremodes Active, Journey og City, fuldt justerbar 45mm Marzocchi USD forgaffel, og radialt monterede 4-stemplede Brembo Monobloc M4.32 bremsecalipere der napper om et par 320 mm semi-flydende ophængte bremseskiver.

Bremser som nok skal sætte en stopper for løjerne

Og Tribute PRO er naturligvis også udstyret med tidssvarende assistentsystemer som cornering ABS fra Bosch og Traction Control.
Modellens køreklare vægt opgives til 211 kg.
Men Ducati nøjes som du kan se i videoen ikke med at lancere en enkelt model i dag.

Ducati Scrambler Urban Motard
For i dag blev vi nemlig også introduceret for 2022 Ducati Scrambler Urban Motard, der efter Ducati’s beskrivelse:- rammer gaderne med en sporty attitude og et tidssvarende udseende.
En sjov energisk og eksplicit motorcykel, som skiller sig ud fra mængden når man færdes i den urbane jungle.

Ducati Scrambler Urban Motard i sit rette miljø

De grafiske detaljer på modellen er inspireret af såkaldt Street Art samt storbyernes graffiti, imens der skejes knap så meget ud vedrørende motoren.
Den ligeledes luftkølede 803cc L-twin som også er med desmodromisk ventilstyring yder 73 hestekræfter v. 8250 omdr. og leverer et maksimalt drejningsmoment på 66,2 Nm v. 5750 omdr.

Scrambler Urban Motard er lige som den nye Scrambler 1100 Tribute PRO udstyret med over-under udstødning, som dog er lavere monteret på Urban Motard.
Men den urbane scrambler er lige som dagens anden nyhed også i traditionel scrambler stil udstyret med sortlakerede aluminiums egerfælge.
I dette tilfælde 17″ hjul der er forsålet med asfaltvenlige Pirelli Diablo Rosso III dæk.
Den højt monterede forskærm er monteret mellem et par 41 mm Kayaba forgaffelben med justerbar fjederforspænding.
Fjederforspændingen på bagdæmperen som også er fra Kayaba er ligeledes justerbar, og den enlige 4-stemplede forreste bremsecliper napper om en 330mm bremseskive.
Køreklar vægt for den nye Ducati Scrambler Urban Motard er opgivet til 196 kg.


Link til yderligere info
Ducatis hjemmeside er opdateret til lejligheden, hvor der findes yderligere informationer samt fulde tekniske specifikationer for begge nyhederne.
Endnu et par interessante modeller vi glæder os til at se på EICMA.

Få ubegrænset adgang til alle nyheder, artikler, videoer og tests på DK’s hurtigste MC-medie

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start