Yamaha er sure! Viñales suspenderet - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Yamaha er sure! Viñales suspenderet

Yamaha har trukket Maverick Viñales fra GP-eventet i Østrig denne weekend
Steffen F. Olesen
14/08-2021 kl. 06:00

Her på MagaCin kunne du i starten af sidste måned læse, at Maverick Viñales har besluttet sig for, at rive kontrakten med Yamaha i stykker et år før den udløber.

Og som du kan læse i selv samme artikel, udtalte Yamaha Racing managing director, Lin Jarvis, at man fortsat vil give Viñales fuld støtte gennem resten af sæsonen, og derved sætte proppen i flasken på en ordentlig måde.
Sidenhen er der dog opstået en mystisk situation, som ingen rigtig kan finde hoved og hale i.

Yamaha er kede af at kunne melde, at Maverick Viñales’ deltagelse i weekendens Østrigske MotoGP event er tilbagetrukket af Monster Energy Yamaha MotoGP team,

Yamaha

Yamaha uddyber ikke hvad der ligger bag beslutningen, men i en officiel udtalelse fortæller de, at suspenderingen kommer som følge af uforklarlig og uregelmæssig betjening af motorcyklen af Viñales under sidste weekends event.

Samtidig siger Yamaha, at beslutningen er truffet på baggrund af en række dybdegående analyser af data, hvoraf de er kommet frem til følgende.

Yamahas konklusion er, at rytterens handlinger potentielt kunne have forårsaget betydelig skade på motoren på hans YZR-M1, hvilket kunne have forårsaget alvorlige risici for rytteren selv og muligvis udgjort en fare for alle andre ryttere i løbet.

Yamaha

Det fremgår også af den officielle udmelding, at Yamaha ikke vil finde en afløser for Viñales til weekendens løb. Og som et ekstra surt bær på toppen af denne slatne gang flødeskum siger de til og med, at beslutningen om hvorvidt Viñales vil køre sæsonens kommende løb, vil blive taget efter mere detaljerede analyser samt en snak mellem team og kører.

Men hvad sker der?
Yamaha ønsker som sagt ikke at fortælle hvad den egentlige grund bag beslutningen er, men flere spekulerer i øjeblikket på, om episoden hvor Viñales lod maskinen gå i begrænseren i to sekunder efter en cool down omgang sidste weekend er årsagen.

Det ser måske ikke så slemt ud, og de fleste af os har nok gjort nøjagtig det samme på vores egne maskiner, men på sådan en top tunet prototype kan kort tid i begrænseren resultere i en del defekter.

Det forlyder også, at turen i det røde felt var Viñales’ måde at afreagere på, da han over flere omgange havde tabt fem sekunder pr. omgang, var blevet overhalet af Cal Crutchlow, og henvist til “sidstepladsen”.
Det kan man vel egentlig godt sætte sig ind i?

Mere senere
Seneste har Viñales selv fortalt via Instagram, at han på et senere tidspunkt nok skal forklare hvorfor han ikke må køre i Østrig.


MagaCin holder dig opdateret på de seneste MC nyheder!

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til alle nyheder, artikler, videoer og tests på MagaCin.dk

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start