Uhyggelig ulykke i Dakar Rally - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Uhyggelig ulykke i Dakar Rally

Det gik rigtig galt for spanske Carles Falcón mod slutningen af anden etape i Dakar Rally.
Steffen F. Olesen
11/01-2024 kl. 09:52

Som du måske har opdaget, blev det legendariske Dakar Rally skudt i gang for en lille uge siden, hvor blandt andre danske Thomas Kongshøj skal forsøge at kæmpe sig gennem 12 etaper, hvoraf omkring 60% af den samlede distance går gennem helt nyt terræn.

Arrangørerne lovede forud for løbet, at denne udgave ville blive den mest udfordrende siden eventet blev rykket til Saudi Arabien, og som vanligt er en hel del af deltagerne rendt ind i problemer; både mekaniske og køretekniske.

Der hersker overhovedet ikke nogen tvivl om, at Dakar Rally er et af klodens mest udfordrende løb, hvor kørerne jo ikke blot skal overkomme det udfordrende terræn, men også gøre det på kortest mulig tid. Og derfor kommer det vel heller ikke som nogen overraskelse, at nogle kørere fra tid til anden må en tur om på rygskjoldet som følge af en ufrivillig afstigning.

Heldigvis foregår det i de fleste tilfælde relativt udramatisk, men de som følger bare en lille smule med i Dakar Rally ved, at det hvert år går rigtig galt for et par stykker, som slår sig ret meget, og desværre nogle gange med fatal udgang.

Kortvarigt hjertestop
Af en officiel udmelding fremgår det, at den spanske motorcykelkører, Carles Falcón, styrtede kl. 15:52 ved 448 kilometer mærket på løbets anden etape, og at en bagvedkørende deltager umiddelbart efter kontaktede løbsledelsen, som straks sendte en lægehelikopter der tog Carles med til Al Duwadimi Hospital.

Hertil føjer løbslederen, David Castera, var ulykken faktisk så alvorlig, at Carles ikke havde nogen puls da den første læge nåede frem, men heldigvis lykkedes det lægen at slå gang den erfarne offroaders hjerte igen.

Sidenhen fandt man ud af at Carles havde brækket en ryghvirvel, og derfor måtte undergå en operation umiddelbart efter ankomst til hospitalet.
Og som om det ikke er slemt nok, så fremgår det af den første udtalelse fra Carles’ team (Twin Trail Racing), at Carles over dagene efter ulykken ville være lagt i kunstig koma, for at kontrollere de hovedskader han også pådrog sig under styrtet.

Seneste nyt
De sidste par dage har Carles altså været i en sovende tilstand på Riyadh Hospitalet, hvortil han blev flyttet kort efter operationen for at hvile sig lidt. Men den seneste udmelding fra teamet går desværre på, at Carles tilstand ikke er blevet bedre; faktisk betegnes hans tilstand stadig som værende kritisk.

Opfølgende tests viser ingen desværre ingen forandring, og derfor heller ikke bedring, men læger har alligevel godkendt at Carles bliver overflyttet til et hospital i Spanien, og forventer at det sker inden for få dage.

Tak til vor helte
Det er altså ikke altid fest, farver, sjov og ballade, når man begiver sig væk fra alfarvej og giver dyret en over nakken. Men der skal herfra lyde et kæmpe tak til de seje sjæle, som deltager i Dakar Rally, Africa Eco Race, Isle of Man TT og lignende arrangementer!
For selvom det for de fleste primært handler om at give sig selv en på opleveren, så leverer de samtidig enorm underholdning til os tohjuls-tosser bag skærmen.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start