The Real Way to Dakar udsat - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

The Real Way to Dakar udsat

Rallyet gennem Afrika udsættes til 2022
Nicolaus Johansen
14/11-2020 kl. 06:00

“Fantastiske eventyr med fantastiske mennesker på den rigtige vej til Dakar”. Sådan beskriver teamet bag The Real Way to Dakar racet gennem Marokko, Mauritanien og Senegal. Et rally, hvor alle er velkomne, amatører såvel som proffer, og hvor kører, maskine og team udsættes for utallige udfordringer.

Løbet udskudt
For de mange deltagere i 2021-udgaven af løbet var slutningen af 2020 crescendoet på lang tids forberedelser, da starten var planlagt til den 25. januar 2021. Desværre for deltagerne, og vi som glædede sig til at følge med fra sidelinjen, er løbet blevet udskudt til 2022.

Arrangørerne oplyser via deres hjemmeside både på skrift og video, at alle muligheder og vinkler er blevet undersøgt, men de ser ingen anden udvej end at udskyde.
Det er der to årsager til; først og fremmest skyldes det, at alle europæiske lande pt. genindfører restriktioner eller implementerer nye, for at imødegå spredningen af coronavirusset. Og selvom løbet foregår i Afrika, har ledelsen vurderet, at det er en dårlig ide at samle mere end 100 mennesker i teltlejre, hvor det er svært at holde afstand, og hvor hygiejnen måske ikke ligger på et niveau, der er tilfredstillende.
Test- og karantænefaciliteter er også svære at stable på benene midt i ørkenen.

Sjov i klitterne

For det andet udskydes løbet qua ånden omkring rallyet.
Jovist gælder det om at komme først frem, men rallyet handler i lige så høj grad om fællesskab. En sammenhørighed, der opstår blandt deltagerne, når de i lejren om aftenen fortæller hinanden historier om dagens begivenheder og ikke mindst hjælper og støtter hinanden, således at så mange som muligt kommer frem til målstregen ved Lac Rose i Senegal. Arrangørerne vil altså hverken risikere deltagernes helbred eller den oplevelse, alle havde set frem til. Arrangørerne oplyser, at alle deltagere kan vælge at få deres deltagelsesgebyr refunderet, eller overføre det til 2022-udgaven, som man allerede er i gang med at planlægge.

Danish Rally Cats
I sommer besøgte MagaCin duoen Ida Hansen og Pia Steen Libenholdt; også kendt som Danish Rally Cats.
Vores visit skyldtes, at vi skulle høre mere om de to kvinders deltagelse i The Real Way to Dakar, som de iøvrigt deltog i tilbage i 2019, hvor de kom i mål som henholdsvis nummer fem og syv.

Pia og Ida krydser målstregen i 2019

Danish Rally Cats havde store planer for 2021-udgaven, hvor de ville forsøge at slutte højere i løbshierakiet, og da nyheden om løbets udsættelse ramte vores skrivebord, ringede MagaCin til Pia og Ida for at få deres reaktion og høre om deres planer.

DRC er selvsagt ekstremt ærgerlige over udsættelsen af The Real Way to Dakar, for de har forberedt sig i månedsvis og var på alle mulige måder klar til at kaste sig ud i de 6000 km lange rally.
Gennem 2020 har Ida og Pia fået kørt en masse kilometer på trods af mange aflysninger af MX- og enduroløb, hvor de slår deres folder til daglig. Heldigvis er deres netværk vokset, hvilket har resulteret i mange nye træningssteder og muligheder.
Rent fysisk var tøserne også fit for fight, da det er blevet til meget træning de sidste måneder.

Danish Rally Cats

Men det var ikke kun den fysiske form var på plads for de to kvinder.
Den nødvendige bunke penge, der skal til for at deltage i The Real Way to Dakar, var også stort set samlet sammen; faktisk var det kun håndører, der manglede, og Pia og Ida har besluttet at lade deltagergebyret overføre til 2022.
Alt i alt var Danish Rally Cats klar til den store udfordring i januar, men aflysningen har efterladt makkerparret i mild depressiv tilstand.

Men, som de fortæller, er intet så skidt, at det ikke godt for noget.
I og med at de skulle stå toptunede til begyndelsen af 2021, har træningsmængden været relativ høj, og om man skal bruge fysikken til noget bestemt eller ej, er træning jo godt for os alle.
Nu kan de skrue lidt ned for den fysiske træning, og måske tillade sig at give efter for lidt flere gastronomiske fristelser i den kommende julemåned. Et træningsprogram, der er knapt så intenst, giver alt andet lige mere tid til familie og venner.

Pia og Ida har nu ikke tænkt sig blot at smide sig på sofaen og vente på 2022 rammer os. Nej, de får stadig kørt en masse kilometer, blandt andet i baghaven hos Idas kæreste, som har indrettet en endurobane på hjemmematriklen…. HOV! Der fandt vi vist lige på en tilføjelse til ønskesedlen i december.

Ligesom Danish Rally Cats glæder vi os til 2022, hvor The Real Way to Dakar forhåbentligt kan afvikles igen.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start