Stopper Andrea Dovizioso i MotoGP? - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Stopper Andrea Dovizioso i MotoGP?

Noget tyder på, at vi ikke vil se Andrea Dovizioso i sadlen på en MotoGP-racer næste år.
Steffen F. Olesen
13/07-2022 kl. 05:48

Den yderst erfarne 36-årige italienske racerkører, Andrea Dovizioso, har på åben skærm sagt, at han ikke længere vil være at finde i startfeltet efter denne sæson.
Men mistroiske iagttagere har bidt sig hårdt fast i, at Dovizioso’s udmelding, på trods af en ellers ret tydelig udtale, er en smule utydelig.

I et nyligt interview med MotoGP.com, hvor Andrea Dovizioso snakker om, hvordan sporten har ændret sig siden han sidst sad i sadlen hos Yamaha tilbage i 2012, sagde han: “For sure, i will not race. There is no reason to. I always said if i would not be competitive, i don’t want to be here because you really don’t enjoy to stay there and struggle because of the engine. You have to push and you dont feel that you are good, so there is no reason. Especially after 20 years.
i never tried to have a place for next year.”

Kort efter, i samme interview, siger Dovizioso også: “I’m completely relaxed about that. I already did half a year out of racing last year, so i already tested. So I’m OK about that.”

Men hvad mener Dovizioso at han testede i det halve år? Pensionslivet?
Det skulle i hvert fald ikke være første gang Dovizioso lægger handskerne på hylden, da han som bekendt smuttede fra Ducati mod slutningen af 2020-sæsonen.

I midten af august måned 2020 sikrede Andrea Dovizioso sig sin første MotoGP sejr det år, med en rolig og vel kompositioneret stil, i et løb som ellers var spækket med action. Men blot 24 timer inden den flotte sejr kom Dovizioso med meldingen om, at han ved udgangen af året ville forlade teamet, fordi han ikke følte sig værdsat.
Herefter kom der for alvor kog i rygtegryden, hvor alverdens medier snakkede om, at der også lå økonomiske uoverensstemmelser til grund for Doviziosos beslutning.

Hvad så nu?
Jeg ved ikke hvordan du opfatter ovenstående udtalelser, men undertegnede synes at de mest af alt minder om et uofficielt farvel til MotoGP.

Hvad der kommer til at ske fremadrettet for Doviziosos vedkommende ved vi endnu ikke, men det ville ikke være usandsynligt, at han på en eller anden måde fortsætter med at udleve sin passion for motorsport.
Lidt ligesom Valentino Rossi, der udover at have startet eget team i MotoGP, stadig omgiver sig med motoriserede køretøjer på daglig basis – også i bil – når han altså ikke skal tage sig af sin lille familie.

Nogle spekulerer i, om vi næste år bliver vidne til et Ducati-comeback fra Dovizioso, hvor andre mener det er mere sandsynligt, at han springer på MotoAmerica-serien.
Ja, selv motocross, Dakar Rally og firehjulsræs i form af DTM har allerede været en tur gennem rygtemøllen, men der er ikke andet for, end at se tiden an.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start