MotoGP: Mere dramatik i weekendens løb. - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

MotoGP: Mere dramatik i weekendens løb.

Portugisisk sejr på hjemmebane for KTM
Steffen Olesen
24/08-2020 kl. 17:07

Som du kunne læse her på MagaCin i fredags, var der godt med dramatik under træningen ved BMW M Grand Prix of Styria i den forgangne weekend, hvor vi så Sam Lowes Moto2 racer bryde i brand efter et styrt.
Brændende racere er måske noget vi skal til at vænne os til i MotoGP, for nøjagtig det samme skete for Maverick Viñales Yamaha YZR-M1 under søndagens løb, hvor Viñales dog tilføjede yderligere et element til det omsiggribende koncept med brændende racere.
For ganske kort før Viñales’ racer brød i brand, brillerede den 25 årige spanier nemlig ved at hoppe af raceren med over 200 km/t, da der under en indbremsning til sving 1 opstod problemer med racerens bremser.
Da Viñales var hoppet af Yamaha’en, fortsatte raceren ind i den beskyttende airfence og brød i brand. Hændelsen medførte rødflagning og genstart af løbet.
Se video med det vilde styrt nedenunder.

Viñales stunt fandt sted med 12 omgange tilbage af løbet, der med truslen om regn hængende over hovedet forinden havde budt på seværdigt ræs af høj klasse. Joan Mir – Team Suzuki Ecstar – der startede som treer på gridden nappede med en fænomenal start førerpositionen fra Pol Espargaro -KTM, og Jack Miller -Ducati der startede som firer på gridden, smøg sig forbi Pol Espargaro på første omgang i sving 4.
Johan Zarco – Ducati startede fra pitlane, og blev sendt endog meget sent afsted af den ansvarlige official, så den lynhurtige franskmand kom ikke til at spille den store rolle i weekendens løb.

Efter Viñales styrt og afbrydelsen af løbet, så vi efter en genstart hvor kørernes startplaceringer var dikteret af placeringerne inden rødflagningen.
Joan Mir fik en perfekt start da lysene blev slukket for anden gang denne dag, men der gik ikke længe inden vi så Jack Miller i front. Den position så vi Miller bevare foran Mir på andenpladsen og Espargaro på tredjepladsen, indtil Espargaro med 8 omgange tilbage af løbet forviste Mir til tredjepladsen.

Med 7 omgange tilbage af løbet så vi pludselig en stærkt kørende Miguel Oliveira på sin KTM racer passere Joan Mir, og et par omgange efter passerede Espargaro endelig den førende Jack Miller. Jack Miller der lige som så mange andre kørere i denne sæson er skadet, kæmpede i denne weekend ikke kun mod konkurrenterne, men også med en skulderskade.
Pol Espargaro, Jack Miller, Miguel Oliveira og Joan Mir.
Sådan så rækkefølgen ud indtil der var godt 4 omgange tilbage af løbet, hvor det lykkedes Dovisiozo at passere Joan Mir.

Se den sidste vilde omgang her
Pol Espargaro, Jack Miller, Miquel Oliveira var rækkefølgen på de førende under løbets sidste omgang, som fik en særdeles overraskende afslutning.
Billeder siger mere end ord, så tag lige et kig på videoen nedenunder.

Ha, ha, haaaa… en historisk sejr til den 25-årige portugisiske racerkører Miguel Oliveira, der udover at tage fusen på Espargaro og Miller også lige nappede en sejr på hjemmebane for KTM.
MotoGP er i sandhed fantastisk underholdning, og da helt specielt i år.
Marc Marquez’ fravær samt de mange skiftende løbsvindere gør det ret vanskeligt, at spå om hvem der løber med VM titlen.
Vi ser frem til mere spænding og drama d. 13. September, når kørerne giver den gas ved Gran Premio Lenovo di San Mariono e delle Riviera de Rimini på Misano i Italien.

1Fabio QUARTARAROYamahaFRA70
2Andrea DOVIZIOSODucatiITA67
3Jack MILLERDucatiAUS56
4Brad BINDERKTMRSA49
5Maverick VIÑALESYamahaSPA48
6Takaaki NAKAGAMIHondaJPN46
7Valentino ROSSIYamahaITA45
8Joan MIRSuzukiSPA44
9Miguel OLIVEIRAKTMPOR43
10Pol ESPARGAROKTMSPA35

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start