MotoGP: Ny hastighedsrekord - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

MotoGP: Ny hastighedsrekord

Zarco sætter ny rekord på sin Ducati
Steffen Olesen
28/03-2021 kl. 13:27

Vi motorcyklister vurderer hastighed forskelligt, for vi er heldigvis ikke ens.
Nogle har det helt fint med hastighedsbegrænsninger uanset hvor lave de måtte være, andre hygger sig med konsekvent at køre i såkaldt adstadigt tempo, imens de mere adrenalinhungrende gerne napper en banedag eller to, eller nyder når der er fri hastighed på den tyske autobahn under ferieturen sydover.

300 Km/t
Dem som har prøvet at køre pænt hurtigt på motorcykel ved, at der er voldsom forskel på 200 km/t og 300 km/t, og at det for alvor begynder at gå rigtig rask fremad, når speedometernålen kravler op imod 300 Km/t.
For så går der kun godt og vel et sekund mellem hver 100 meter pæl passeres, og vindmodstanden er vanvittig.

Det har en del danske motorcyklister erfaring med, da mange af nutidens hurtigste motorcykler kan nå en tophastighed i nærheden af 300 km/t.
Men det er det rene vand sammenlignet med når der køres racerløb, for der ryger tophastigheden faktisk ofte et rigtig pænt stykke over 300.
Her skal man lige huske på, at der typisk ikke er specielt meget banelængde ligeud, men alligevel sætter skrappe racerkørere jævnligt nye rekorder for tophastighed.
I eksempelvis MotoGP klassen har omkring 350 km/t hidtil slet ikke været uopnåeligt, hvilket fremgår af officielle målinger.

Ny rekord i Qatar
I denne weekend er der sat en ny officiel rekord for tophastighed i MotoGP regi.
For det er nemlig i denne weekend, at årets første afdeling af MotoGP afvikles ved Barwa Grand Prix of Qatar, og på tredje omgang under FP4 klokkede den 30-årige franskmand Johann Zarco 362,4 km/t på sin Pramac Ducati.
Hvis du ikke selv så FP4 og overværede begivenheden, kan du læse mere om rekorden på MotoGP’s hjemmeside eller se milepælen annonceret i opslag på sociale medier.
Johann Zarco er som beskrevet i en kommentar det eneste medlem af 225 mph klubben.

Med lige godt 360 km/t er der altså seriøst knald på, og vi ønsker Johann Zarco tillykke med rekorden.

Endnu en rekord
Det er imidlertid ikke weekendens eneste rekord under Barwa Grand Prix of Qatar, hvor den 24-årige italiener Francesco Bagnaia sikrede sig pole position med tiden 1’52.772 med som også er en ny rekord.
Det gjorde han med en gennemsnitshastighed på 171,7 km/t.

Det bliver spændende at se de to nyslåede rekordindehavere give den gas i søndagens løb – hvor Marc Marquez desværre ikke er i stand til at stille op – og se om rekorderne kan omsættes til point.
Tidsskema for Barwa Grand Prix of Qatar.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start