MotoE bliver et officielt VM med 16 løb i 2023 - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

MotoE bliver et officielt VM med 16 løb i 2023

Se også den foreløbige MotoE løbskalender for 2023 som allerede er på plads.
CO
20/10-2022 kl. 06:16

MotoE-klassen, der siden 2019 har været på programmet, og er blev afviklet sammen med MotoGP, får nu status som officielt VM.
Løbsserien der i sin tid fik en fyrig start med en kæmpe brand på Jerez, hvor samtlige motorcykler gik op i røg, får fra 2023 navneforandring til FIM Enel MotoE™ World Championship, og antallet af løbsweekender udvides til otte, med i alt 16 løb.

Silverstone
Nedenfor ser du den foreløbige MotoE kalender for 2023 hvor det er værd at bemærke, at Silverstone debuterer som værtsbane for de elektriske racere.
Motorsportsentusiaster verden over vil kunne nikke genkendende til, at der her er tale om en yderst spektakulær bane, som byder på en stribe ret fede britiske højfartssving.
MagaCin havde i 2011, som du kan se i program #41 fornøjelsen af både at køre på Silverstone og besøge Ron Haslam Race School, som desværre lukkede i 2020.

Foreløbig MotoE kalender for 2023

Ducati eneleverandør fra 2023
MotoE-klassen fik som nævnt i indledningen en noget alternativ start, da samtlige elektriske racere fra klassens Italienske eneleverandør – Energica – gik op i røg i forbindelse med test på Jerez i Spanien, men det lykkedes dog at fremskaffe en stak nye racere, hvorefter MotoE klassens første sæson blev afviklet.

Det blev sidenhen til fire sæsoner med Energica, som eksklusiv leverandør af racere til MotoE klassen.
Det ændres der imidlertid på til næste år, hvor ligeledes italienske Ducati indleder sin elektriske æra, når mærket overtager rollen som den nye leverandør af racere til MotoE-klassen fra 2023.

Link til artikler om Ducatis elektriske MotoE racer her på Magacin finder du blandt andet i gårsdagens artikel om en mystisk elektrisk ethjulet motorcykel, eller alternativt ved en søgning på Ducati MotoE her på siden.

I en tid hvor en lang række motorcykelproducenter enten allerede er, eller er lige på nippet til at være, leveringsdygtige i elektriske motorcykler, er det vel egentlig meget naturligt, at MotoE-klassen ophøjes til fuldgyldigt medlem af motorsportens verden, med sit eget officielt anerkendte VM.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start