Misson King of The Baggers til Europa - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Misson King of The Baggers til Europa

Engelske MSVR vil bringe den vildt underholdende racing serie King Of The Bagers til Europa, og kopiere en kæmpe amerikansk succes.
CO
17/08-2023 kl. 11:10

I 2020 lancerede amerikanske MotoAmerica som du dengang kunne læse på MagaCin i Bagger race på Laguna Seca en ny absurd racing serie, hvor tunge cruisere af bagger typen fra Indian og Harley-Davidson skulle stå deres prøve på racerbane.
Det lød måske umiddelbart som et lidt bizart koncept, men viste sig som du eksempelvis kan se i de indlejrede videoer i Se fuldstændig vanvittigt ræs, at være vildt underholdende.

Løbsserien der efterfølgende er omdøbt til Mission King of the Baggers, startede blødt ud med relativt få løb, men blev sidenhen udvidet til seks løbsweekender i 2022, da det absurd underholdende bagger ræs blev genoptaget, og der køres i indeværende sæson nu hele 14 løb i klassen.
Mission King of the Baggers afvikles for nuværende på amerikanske racerbaner som eksempelvis Laguna Seca og Daytona International Raceway, og hvis vi europæere ikke lige tilfældigvis er et smut i USA, når løbene afvikles, så må vi tage til takke med at se løbene online.
Men det ændres der forhåbentlig på i fremtiden.
For MotoAmerica har for nylig indgået en aftale med Motorsport Vision Racing MSVR, som vil undersøge muligheden for, at løbene fremover også kan afvikles i Europa.

MSVR der er ejet af Chief Executive og tidligere F1 kører Jonathan Palmer og Sir Peter Ogden, er en af Englands førende indenfor organisering af racerløb.
MSVR står derudover for driften af Brands Hatch, Donington Park, Oulton Park, Snetterton og Cadwell Park, så der er faktisk et velbegrundet håb for, at planerne om at bringe Mission King of the Baggers til Europa realiseres.

Alle er begejstrede
MotoAmericas præsident er såmænd selveste Wayne Rainey – der som bekendt er kørestolsbruger, men ikke desto mindre endnu en gang var tilbage i sadlen i selskab med roadracing koryfæer som Kevin Schwantz, Mick Doohan og Kenny Roberts Sr. ved Goodwood Festival of Speed sidste år – og er i forbindelse med nyheden frit oversat citeret for følgende i denne officielle orientering om de spændende planer:
“MotoAmerica’s King Of The Baggers har været fænomenal, og løbsseriens popularitet har tiltrukket en masse nye tilskuere, som sidenhen også er blevet Superbike fans.
Vores relationer til MotorSport Vision Racing og Stuart Higgs gør dem til den perfekte partner, der kan hjælpe os med at få King OF The Baggers ud til europæiske racing fans.”

MSVR BSB Series Director Stuart Higgs er tilsyneladende mindst lige så begejstret som Wayne Rainey, og har med stor interesse iagttaget, hvordan MotoAmerica’s King Of The Baggers løbsserie har fanget ikke blot motorsportsentusiasternes, men også motorcykelindustriens og mediernes opmærksomhed i USA.
Frit oversat er Stuart HIggs citeret for, at:- “Jeg er overbevist om, at vi kan udvikle løbsserien til et nyt europæiske publikum, og kopiere succesen der allerede er opnået”.

Fed underholdning
Udover de to ovennævnte, bør vi europæere også være begejstrede.
For løbene med de lidt bizarre men hårdtpumpede racere er vanvittigt underholdende, når pølsevognene går på baghjul, dingler under hårde indbremsninger før sving, kyles gennem svingene, og står på skrå når de fyres af under nedlægning.
Har man ingen anelse om, hvad Mission King of the Baggers i det hele taget er for noget, så kast endelige et blik på videoen nedenfor.

Efter et hurtigt kig på videoen er du måske enig i, at det vil være helt i orden, hvis løbsserien også fremadrettet afvikles i Europa.
Vi krydser fingre for, at både MotoAmerica og MSVR får magt som de har agt, og følger naturligvis også løbende denne sag opmærksomt.
For hvis det fremover bliver muligt at se løbene på europæiske baner, så har vi fundet et kommende udflugtsmål.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start