Michel Fabrizio indstiller karrieren efter Viñales død - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Michel Fabrizio indstiller karrieren efter Viñales død

Det er på tide at sige, at nok er nok
Steffen Olesen
28/09-2021 kl. 12:36

Den italienske racerkører Michel Fabrizio indstiller karrieren som følge af, at den blot 15-årige World Supersport 300 kører Dean Berta Viñales for nylig mistede livet i forbindelse med et styrt på Circuito de Jerez i Spanien.
Det bekendtgør den 37 årige racerkører blandt andet i opslag på sociale medier.
Michel Fabrizio som blandt andet har en fortid i både MotoGP og WSBK deltog indtil for få dage siden i WSSP med # 84 for G.A.P MOTOZOO Racing by Pucetti på en Kawasaki ZX-6R.
Men nu er det slut.

Frit oversat skriver Fabrizio indledningsvis:- I morgen nægter jeg at køre racerløb af respekt for menneskeliv.
Det er på tide at sige, at nok er nok.
I dag var en rigtig dårlig dag, med tabet af en kun 15 år gammel racerkører.
Jeg har overværet mange løb i denne kategori, og sukkede af lettelse hver gang de endte godt.
Men uheldigvis går det ikke altid godt, og i dag skete det uventede, eller måske det vi vidste kunne ske.
Jeg har ligget i min seng i 5 timer og stirret op i loftet, og mindedes de gode tider denne sport har givet mig
.

Derudover beskriver Fabrizio, at meget indenfor motorsporten i løbet af de senere år er ændret i en uheldig retning, med indædte brutale nærkampe hvor der nærmest byttes maling på motorcyklerne, der presses nærmere grænserne til det umulige end nogensinde før.
Fabrizio fremhæver også arrangørernes angivelige ligegyldighed overfor eksempelvis det voldsomme deltagerantal på 42 kørere på startgridden i Yamaha Cup, og det samme antal kørere til start i WSSP 300: –
For mange… for mange kørere med begrænset eller måske endda for begrænset erfaring, og dette foregår ikke blot i World Cup, men også i nationale mesterskaber, hvor alt går ud på at tjene penge.
Jeg trækker mig tilbage fra racerløb, for at sende et stærkt protestbudskab.

Et trist år med flere dødsfald
Og mon ikke Fabrizion møder en vis forståelse for, at den garvede racerkører efter den seneste fatale ulykke er rigtig godt træt af situationen, og har fået nok.
For det seneste dødsfald følger i kølvandet på, at den 19 årige schweiziske Moto3 kører Jason Dupasquier mistede livet i Maj måned på Autodromo Internazionale del Mugello, og den blot 14-årige spanske European Talent Cup kører Hugo Millán på tragisk vis led samme skæbne et par måneder senere på MotorLand Aragón.

Der er en risiko
Motorsport på to hjul er forbundet med en vis risiko, hvor styrt ikke blot er en del af dagligdagen, når materiellet presses til det yderst, men faktisk også et vigtigt element for dataindsamling, og mange ser styrt som god underholdning.
Men vi kan forhåbentlig alle sammen blive enige om, at vi helst ser kørerne rejse sig uskadte og børste støvet af efter styrt, at vi gerne havde været årets dødsfald foruden, og at vi rigtig gerne vil slippe for at se flere.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start