Marc Marquez indgår kontraktforlængelse med Honda
FacebookYoutubeXInstagram
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Marc Marquez underskriver kontraktforlængelse

Spanieren kører Honda de næste 4 år
Steffen Olesen
04/03-2020 kl. 07:00

Det har sandsynligvis ikke krævet de store overvejelser, før den spanske racerkører og seksfoldige MotoGP verdensmester Marc Marquez underskrev en fireårig kontraktforlængelse med HRC Honda.

For man må sige at samarbejdet hidtil har båret frugt af ypperste karat, og derudover er kørerne i MotoGP heller ikke overbebyrdet med arbejde for tiden, da ingen ved hvornår de igen skal møde på job.

Der er længe spekuleret i, at Marquez ville underskrive med HRC på trods interesse fra Ducati, og nu er underskriften langt om længe et faktum.

Men den fireårige kontraktforlængelse kan komme som en overraskelse for mange, da to år er den sædvanlige længde på en kontrakt. 

“Jeg er meget stolt over at kunne meddele min forlængelse af kontrakten med Honda Racing Corporation i de næste fire år,” har Marquez fortalt i forbindelse med nyheden.

”Honda gav mig muligheden for at køre i MotoGP-klassen med en HRC racer i 2013, og lige fra begyndelsen har har vi opnået succes sammen, så jeg er meget glad for at fortsætte med at være en del af Honda-familien.

“HRC giver mig tilliden til at forlænge dette partnerskab, for at opnå vores fælles mål og fortsætte vores succesfulde fælles historie.”

Marquez har vundet seks ud af de syv mulige VM titler, der har været mulighed for med Repsol Honda i kongeklassen indenfor tohjulet motorsport. Den eneste som har formået at slå Marquez i den periode, er Jorge Lorenzo som rendte med VM titlen i MotoGP i 2015.

Marc Marquez har sat flere rekorder i løbet af sin tid i MotoGP samt hjulpet Repsol Honda med at vinde Triple Crown for tredje år i træk i 2019. På den unge spaniers CV er der noteret 56 sejre, 95 podieplaceringer og 62 polepositions på Honda RC213V'en. 

”Vi begyndte at tale sammen for et par måneder siden, da begge parter ville videreføre samarbejdet og fortsætte med at vinde” fortæller HRC-præsident Yoshishige Nomura.” Marc indledte sin karriere i MotoGP klassen i 2013, og sammen med ham har vi vundet seks af de sidste syv MotoGP-titler .

“Som en unik mester fortjener han en unik aftale. Jeg er meget sikker på dette partnerskab, og jeg ønsker alle involverede fortsat succes.”

Marquez' aftale med Honda betyder derfor, at Ducati er gået glip af et af de mål producenten havde sat sig for 2021.

Tidligere denne måned sikrede Yamaha sig underskift på kontrakter med Maverick Vinales og Fabio Quartararo som fabrikskørere, og underskrev også kontrakt med Jorge Lorenzo som producentens testkører.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start