"How low can you go?"... - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

“How low can you go?”…

Bliver Shoulder-sliders det nye sort?
CO
03/10-2020 kl. 08:00

Den video må være manipuleret, for der er sgu da ikke nogen der kan køre skulderen i asfalten og slippe helskindet fra det.
Det var den umiddelbare tanke, da vi første gang så videoen, hvor MotoGP køreren Fabio Quartararo gennemkører et sving, med hvad der må betegnes som maksimal nedlægning.

Ny standard for nedlægning
Kunststykket blev udført under FP3 ved Catalan Grand Prix på Circuit de Barcelona-Catalunya i slutningen af September.
Efter at have set videoen en del gange, er det efterhånden ved at gå op for os, at det ER virkelighed.
Den lynhurtige 21-årige franske MotoGP kører har sat en ny standard for nedlægning.
Hold godt fast i underkæben når du ser videoen.

Videoen fra opslag på sociale medier, viser ikke den dybeste registrerede nedlægning nogen sinde i et MotoGP løb. Men den er en fortræffelig demonstration af, hvordan racerheltenes kørestil ændrer sig over tid.
Den yngste generation af kørerne kravler nemlig mere af motorcyklerne end den tidligere generation.
Bemærk at Quartararo faktisk “kun” kører med 63° nedlægning ved 80 km/t gennem sving 5, og du er selvfølgelig bekendt med, at eksempelvis Marc Marquez er kendt for at køre med dybere nedlægning.
Marc Márquez som var foregangsmand for konceptet med at køre albuen i asfalten, og som i 2019 på Sachsenring i Tyskland demonstrerede, hvordan man kører med 66° nedlægning.
Det kan du læse mere om i artiklen Han gør det umulige muligt, hvor du også kan læse, at Márquez egentlig slet ikke fortrækker at køre med så dyb nedlægning, men at han faktisk er nødt til det.

Vi så endda også Marquz køre med endnu dybere nedlægning i 2019, men dengang var der en helt speciel årsag til, at fans gik amok over racerkørerens 70° nedlægning.

Shoulder-sliders på fremtidens læderdragter?
Vi ser med jævne mellemrum ændringer i kørestilen hos racerdrengene, og Valentino Rossi var en populær foregangsmand for The Rossi Leg Dangle, hvor et ben ryger af fodhvileren og stikkes fremad under nedbremsning før sving.
Racer-pukkel på dragtens ryg og udskiftelige Kneesliders på buksebenenes knæ er i dag almindeligt forekommende på sportslige læderdragter. Og den seneste tilføjelse af såkaldte Elbowsliders, kan velsagtens tilskrives den nye generation af racerkørere, der som det mest naturlige i verden kører albuen i asfalten.
Det bliver først og fremmest interessant, at se om Quartararos kørestil adopteres af feltets yngste kørere, og dernæst om det i givet fald medfører, at Shouldersliders bliver det nye sort på fremtidens mest sportslige kørerdragter.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start