Her er den nye chikane på Red Bull Ring - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Her er den nye chikane på Red Bull Ring

Efter den voldsomme episode forrige år er den berygtede strækning på Red Bull Ring nu knækket
Steffen F. Olesen
30/03-2022 kl. 09:50

Sidste sommer lagde Red Bull Ring i Østrig asfalt til hvad flere dengang betegnede som århundredets racerløb, og vi skal da lige love for, at der var fart over feltet og knald på action-barometeret den weekend.
Men som du måske ved, så har netop denne bane været under hård kritik fra kørerne i MotoGP, som mente, at der var sikkerhedsmæssige mangler i tilfælde af styrt.

Især stykket mellem sving 2 og 3 – hvor man nærmest kører lige gennem sving 2 og kommer ud med al den fart storsejlet kan trække, for derefter at bremse som en gal og kaste maskinen over på højre side til maksimal nedlægning – har været et meget omdiskuteret stykke.
Og det var på lige nøjagtig det stykke, at Johann Zarco og Franco Morbidellis racere fløj om ørerne på Valentino Rossi for to år siden.

Det er ikke første gang der er sket uheld på denne strækning med vildt høje hastigheder, men episoden du ser i videoen ovenfor var altså dråben, som fik glasset til at flyde over.
Derfor besluttede man, at der midt i det bløde venstreknæk – sving 2 – skulle tilføjes en chikane, så motorcyklerne får taget toppen af farten inden de går på bremsen ind i sving 3.

Rød markerer det “gamle” layout og grøn det nye

Den nye chikane sender først kørerne gennem et højresving og umiddelbart efter et som går til venstre. Derved vil eventuelle vildfarende maskiner ikke kunne glide ned mod sving 3, som vi så i videoen ovenfor.

Ombygningen af banens layout startede i November måned sidste år, og står nu klar til endnu et hæsblæsende MotoGP-løb d. 21/8.

Som du også kan se på billedet ovenfor har man bevaret sving 2, og blot tilføjet chikanen. Det er gjort fordi Formel-bilerne – til trods for at der også har været nogle “close calls” i den sportsgren på samme sted – fortsat vil gøre brug af banens oprindelige layout.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start